2026 18. kitabı
Okunma: 05 Mart 2026 13:46
#okudumbitti YAZAR: HASAN SEVER YAYIN: AYRINTI YAYINLARI Herkese merhabalar bugün sizlere Hasan Sever'in kaleminden çıkan birazcık halil kitabıyla geldim. Açıkçası bu kitapta sayfalar ilerledikçe bir hayatın nasıl yavaş yavaş kırıldığını, savrulduğunu ve yine de ayakta kalmaya çalıştığını izliyorsunuz. Ve Halil’in hikâyesi bir yolculuk gibi başlıyor ama aslında bir sürgün hikâyesine dönüşüyor. Konya’dan Almanya’ya uzanan o uzun yol… Gurbetin soğuk sokakları… Babasının yanına sığınan bir genç… Sonra yanlış yollar, bağımlılık, hapishane duvarları, politik mücadelelerin gölgesi… Ve sonunda kendini bambaşka bir ülkede, Zürih’te bulan bir hayat. Ama bütün bu karmaşanın içinde Halil’in istediği şey aslında çok küçük: Sadece kendine ait, sakin ve sade bir hayat. Ne var ki hayat bazen insanlara en basit hayalleri bile çok görüyor. Tarih, siyaset, göç, hastalık, aşk ve kayıplar… Halil’in omuzlarına birer birer yükleniyor. Okurken insan şunu fark ediyor: Bazı hayatlar sanki hiç dinmeyen bir sonbaharın içinde yaşanıyor. Roman boyunca Halil’in defterlerinden, anılarından ve onu tanıyan insanların gözünden bir insanın iç dünyasına yaklaşıyoruz. Büyük zaferler yok, kahramanlıklar yok. Sadece kırılmış umutlar, yarım kalmış hayatlar ve yine de vazgeçmeyen bir direniş var. #ALINTILAR Fakülteye gidiyor olabilirsin fakat unutma mezun olacağın yer hayattır. İşte biz o fakültenin uzatmalı talebeleriyiz. Bir kitapta okumuştum, "her hata arkasında bir akıl bıraksaydı, insanlık hatasız olurdu" diyordu.
Birazcık HalilHasan Sever · Ayrıntı Yayınları · 201517 okunma