2026 18. kitabı
Okunma: 05 Mart 2026 17:52
MOLA YERİ Nat CASSIDY Kitabımız Mola Yeri, kısa olmasına rağmen okurken gerilimi giderek artan ve insanı içine çeken bir korku hikâyesiydi kesinlikle. Hikâyemizde müzisyen Abe, felç geçirmiş olan büyükannesini belki de son kez göreceği düşüncesiyle gece vakti yola çıkar. Bir taraftan araba kullanan Abe diğer taraftan da telefonda konuştuğu abisine laf yetiştirmeye çalışıyordur. Abe’nin yol üzerinde Trumbull Çiftliği: Yılan ve Örümcek Evi tabelası ilgisini çeker ve aklından geçirdiklerinden bir süre sonra benzin istasyonu tabelasıyla da mola vermeye karar verir. Uzun bir yolculuk olacağı için mola yerinde tuvalete de girmeye karar verir. İşini halleden Abe çok geçmeden içeride kilitli kaldığını fark eder ve ilk düşüncesi bu durumun basit bir aksilik olduğudur ama kısa sürede her şey çok daha ürkütücü bir hale dönüşür. Yılanlar, böcekler, gözler fışkıran maske ve dahası… Yazarımızın kurgu içerisinde yaptığı en etkili şeylerden birisi, hepimizin çok iyi bildiği bir mekânı alıp onu tekinsiz bir yere dönüştürmesiydi bana göre. Nerdeyse her yolculuğumuzda uğradığımız o benzin istasyonu tuvaletlerinin bazılarını bir düşünün; dar bir alan, duvarlarda karalamalar, kirli bir ayna, soğuk floresan ışıkları… Hepimizin defalarca gördüğü sıradan bir yer belki ama yazarımız bu tanıdık ortamı öyle bir anlatıyor ki, okurken insan kendini gerçekten o küçük ve kapalı alanda sıkışmış gibi hissediyor. Hikâye ilerledikçe de gerilim yavaş yavaş artıyor ve merak duygusu hiç kaybolmuyor. Abe’nin yaşadıkları, korkusu ve çaresizliği bizlere de geçiyor ve bir noktadan sonra kitabı bırakmadan okumak istiyorsunuz çünkü olayların nasıl sonuçlanacağını gerçekten merak ediyorsunuz. Korku ve gerilim türünü seviyorsanız, tek bir mekânda geçen ve okuru içine çeken hikâyeler okumak hoşunuza gidiyorsa bu kitaba mutlaka bir şans vermenizi öneririm. Bazen en sıradan görünen bir mola bile insanın unutamayacağı bir geceye dönüşebilir. Syf: 136 Nat Cassidy Mola Yeri
Mola YeriNat Cassidy · Nox Yayınları · 2026106 okunma