2026 16. kitabı
Okunma: 06 Mart 2026 01:05
Dilrû," dedim, "firavunlar bir iken bin oldu. Görünürken görünmez oldu. Bilinirken bilinmez oldu. Düşman bilinirken şimdi dostumuz oldu. Zalim tanınırken şimdi adaletli sanılır oldu. Saraylarda yaşarken şimdi içimizde, yanı başımızda, her yerde yaşar oldu." #alinti Herkesin hakkinda az çok bilgi sahibi olduğu , kitaplara, filmlere konu olan; Kur'an-ı Kerim'de adı en çok geçen peygamber Hz. Musa'nın kıssasını anlatan bir kitap; Asâ Elini göğsüne sokup nurunu çıkaran, nurunun ışığını etrafa yayan, o nûrun gölgesinde kalan bizlere teslimiyetin güzelliğini anlatan bir hayat Hz. Musa'nın hayatı. Anlatılan konu başta da dediğim gibi bilindik olunca insan işte burda sanırım yazarın üslubuna, anlatımına bakıyor. Belki de bakmıyor, bilmiyorum. Ama bildiğim tek şey var ki, yazarın yazarın anlatımına bayıldım. İki bölümden oluşan kitapta, Dilrû isimli dinleyiciyeHz. Musa'nın hayatını aktarırken "Gölge" ismini verdiği bölümlerde Dilrû'yla konu üzerine sohbeti var. İlk bölüm Kur'an-ı Kerim sureleri üzerinden ve sahih kaynak bilgilerinden oluşuyor ki, zaten dip notlarda kaynaklarını sunuyor yazar. İkinci yani Gölge isimli bölümler ise, yazarın kıssadan kendine çıkardığı dersler, bunların hayata bakış açısına yansıyışı üzerine. Ve işte buradaki anlatım beni çok etkiledi ve çok beğendim. Zamana, namaza, hakikate bakış açısı ve yorumlaması çok etkileyici idi. Edebiyat öğretmeni olduğunu öğrendiğim #nuriyecelegen, kesinlikle anlatımın bütün sanatsal özelliklerini, incelik, samimiyet ve akıcılıkla birleştirip bizlere sunmuş. Bu sebeple hem çocuklarınıza dini bilgiler aktarmak hem de kendi bakış açınıza yeni anlamlar kazandırmak için okuyabilirsiniz. Maneviyat içerikli bir okuma yapmak isteyip, ne okuyacağı hakkında henüz karar verememiş olanlar için çok beğenerek okuduğum bu kitabı buraya bırakıyor ve Hz. Musa'nın duasıyla bitirmek istiyorum. Yazmak istediğiniz her şey için yorumlarda buluşalım. "Rabbişrah lî sadrî. Ve yessir lî emrî. Vahlul ukdeten min lîsanî. Yefkahû kavli. Ey Rabbim. Göğsümü aç, genişlet. Kolaylaştır. Dilimde bulunan düğümü çöz de, anlasınlar beni." Amin
Tasavvuf
AsâNuriye Çeleğen · Timaş Yayınları · 2025194 okunma