Kayra ve Tolga
2026 8. kitabı
Okunma: 06 Mart 2026 01:33
Kinyas ve Kayra, insanın kendi hayatına ve seçimlerine yabancılaşmasını, başkalarının etkisiyle ne kadar savrulabileceğini ve tekrar kendi yoluna dönmenin zorluğunu adeta umutsuz bir şekilde anlatıyor; sanki hiçbir şey düzelmeyecekmiş gibi. Kitap, Kayra ve Tolga'nın (evet, Tolga'nın, çünkü o artık Kayra olarak kalmadı; tekrardan ait olduğu kişi, yani kendisi oldu) nihilist ve sınır tanımaz dünyasında, geçmişte yapılan hataların farkına varmayı ve yeniden hayata bağlanmayı konu alıyor. Tabii bu her iki karakter için de geçerli değil: Kinyas pes edip, kafasında kurduğu şekilde hayatına yön veriyor; Tolga ise onun tam tersi şekilde. Hayata dair değerleri sorgulatan sert ve birazda korkutucu diliyle, okura hem karanlık hem de umut dolu bir yolculuk sunuyor. Bu umut dolu yolculuk, ancak kitabın sonlarına doğru içindeki umutsuzluğu terk eden karakter aracılığıyla bize aşılanıyor; hatalarını, dönüşümünü ve çevresiyle kurduğu bağlar aracılığıyla yeniden yaşamı keşfediyor. Çok etkileyici ve sürükleyici bir kitaptı.
Alıntı
Kinyas ve KayraHakan Günday · Doğan Kitap · 202535,4bin okunma