İçinde birbirinden güzel ve anlamlı 15 fantastik hikâye bulunan bu kitapta: vampirlerin, canavarların, ölü ruhların, ejderhaların ve en önemlisi dünyanın en tehlikeli yaratığı olan insanoğlunun iç dünyasına ışınlanıyoruz.
Her bir hikâye ders niteliğinde. Arcven'den gelen bu efsaneleri okurken asıl canavarın kim olduğunu da çok iyi anlıyorsunuz.
Ben en çok 'İki Kez Ölüm' hikâyesinden etkilendim. Bu hikâyede; kızının ölümüne çok fazla üzülen bir büyücü onu geri getirmek için başka bir kızın ruhunu kullanıyor ve bedeli çok ağır oluyor. Sırf çok sevdiği kızının tekrar yaşaması için yapılan bu ritüel, başka bir cana mâl oluyor ve bu durum iki kızı birden karanlığa sürüklüyor. Yaptığı hatayı en sonunda anlayan büyücü ise kendi karanlığına ve yalnızlığına gömülerek büyük bir bedel ödüyor. Ne yaparsak yapalım doğanın değişmez tek gerçeği doğum ve ölümdür. Ve bunu değiştirmek isteyenler sonuçlarına katlanmak zorundadır.
Bir oturuşta bitirebileceğiniz bu kitabı eğer fantastik konuları seviyorsanız kesinlikle okumalısınız :)
SerionArcven Efsaneleri