2026 72. kitabı
Okunma: 06 Mart 2026 00:00
Metin Dede’nin Gözlüğü ile Gökyüzünde Bir Serüvene Hazır mısınız? ​Selam minik kaşifler ve kitap dostu anne-babalar! Bugün çantamıza bir kitap değil, adeta bir "hayal haritası" atıyoruz. Türkiye’nin yedi bölgesini bir kuşun kanatlarında, Metin Dede’nin sihirli gözlüğünden izlemeye ne dersiniz? ​ Yedi Bölge, Binlerce Hikaye! ​Ülkemiz her bir köşesiyle tam bir cennet; her taşın altında bir tarih, her vadisinde ayrı bir doğa harikası saklı. etin Dede’nin Gözlüğü, bizleri evimizin konforundan alıp Kapadokya’nın peribacalarına, Karadeniz’in yemyeşil yaylalarına ve Ege’nin masmavi kıyılarına götürüyor. ​Peki, bu macerada bizi neler bekliyor? ​Sihirli Bir Bakış: Metin Dede’nin gözlüğü ve ona eşlik eden sevimli kuşumuzun yardımıyla, Türkiye’nin yedi bölgesini daha önce hiç görmediğiniz bir gözle keşfedeceksiniz. ​Hayal Gücünün Kanatları: Okuma-yazmanın ve gezip görmenin önemini kavrayacak; gitmediğiniz yerleri önce hayallerinizde inşa edeceksiniz. ​Bir Gezi Rehberi Gibi: Bu kitap sadece bir hikaye değil, aynı zamanda sizin ilk "seyahat planınız" olabilir! ​ Neden Bu Kitabı Okumalısınız? ​Çocukların merak duygusunu tetikleyen bu sıcacık anlatım, onlara "Vatan sevgisi nedir?" ve "Medeniyetlerin izi nasıl sürülür?" sorularının cevabını en tatlı şekilde veriyor. Önce hayal edeceğiz, sonra o güzel bölgeleri keşfetmek için yollara düşeceğiz! ​"Kim bilir, belki de bu kitabı bitirdiğinizde Metin Dede ve gözlüğü, sizin de seyahat çantalarınızı hazırlamanıza vesile olur!" ​Hayal gücünüzün sınırlarını zorlamak ve bu güzel vatanın her karışını kalbinizde hissetmek için Metin Dede’nin Gözlüğü sizi bekliyor. Haydi, kanat çırpmaya hazır olun!
Metin Dede'nin GözlüğüElif Ünügür · Alvis Yayınları · 20262 okunma