2026 70. kitabı
Okunma: 04 Mart 2026 00:00
Bugün sizi, son günlerde hikayelerimde sıkça gördüğünüz, elimden düşüremediğim o muazzam eserle tanıştırmak istiyorum: Mehmet Yavuz – Madalyonun Sırrı. ​Hikaye, modern tıbbın rasyonel duvarları arasında, annesinin amansız hastalığına çare arayan genç ve idealist tıp öğrencisi Ömer’in çaresizliğiyle başlıyor. Ancak bu bildiğiniz tıbbi dramlardan değil; bir nörolog tarafından kaleme alınmış olması, kitaptaki mistik öğeleri beynin gizemli kapasitesiyle harmanlanan bilimsel bir zemine oturtuyor. ​Ömer’in şifa arayışı, onu İstanbul’un tarihi atmosferinden alıp Ötüken’in sisli dağlarına, oradan da Hangay Akademisi’nin biyoenerji ve üstün dövüş sanatları eğitimlerine kadar götürüyor. Okurken kendinizi bir anda IV. Murat’ın Bağdat Seferi’nde buluyor, hemen ardından Antik Mısır’ın ezoterik sırlarına dokunuyorsunuz. Yazar, zamanın büküldüğü bu koridorları öyle ustalıkla birbirine bağlamış ki, her dönemde ayrı bir merak uyanıyor. ​Peki ya o meşhur madalyon? Sadece bir aksesuar değil, kadim Türk savaşçıları Alpagutlar’dan miras kalan, insanlık tarihini değiştirecek bir anahtar... Ömer, çevresindeki en yakınlarının ihanetiyle yüzleşirken; iyi ahlakın ve sağlıklı bir zihnin nelere kadir olabileceğini bizlere huşu dolu bir dille anlatıyor. ​Bilimle kurgunun, tarihle felsefenin kusursuz birleşimi olan bu roman; şifanın, zamanın ve insanın özündeki gücün peşine düşmek isteyenler için tam bir başucu eseri. ​Bakalım Ömer, gizemli bekleyişin sırrını çözüp hak yerini bulduğunda, o antik keşif dünyayı nasıl sarsacak? ​ Sizce şifa sadece laboratuvarlarda mı gizlidir, yoksa ruhumuzun derinliklerinde keşfedilmeyi bekleyen kadim bir bilgi mi? Yorumlarda buluşalım!
Madalyonun SırrıMehmet Yavuz · Nemesis Kitap · 20264 okunma