Puan vermedi·208 syf.····Okunma: 28 Şubat 2026 14:36 Güzel bir günden herkese merhabalar. İyi hissetmenizi sağlayacak, kitabın kapağını kapatınca iyi ki okumuşum diyeceğiniz bir kitap ile geldim.
Kitabın yorumuna başlamadan önce bir ön bilgi vermek istiyorum. Nedir bu Kintsugi?
Kitabın da adını aldığı “Kintsugi”, eski bir Japon felsefesidir, son yıllarda popülerliği artarak hayatımıza büyük oranda girmiş bulunuyor. Bu felsefede asıl amaç meydana gelen kırıkları gizlemeden onları eskisinden de güzel bir şekilde onarıp değerli bir hale getirmektir. Bu kırılan veya çatlayan eşyalar gümüş, altın veya platin ile tamir edilerek değerli bir eşyaya dönüştürülür.
Bu felsefenin bize anlatmak istediği, kusurlar ve oluşan kırıklar saklanmamalıdır çünkü onlar yaşanmışlıkları ve geçmişin değerini gösterir.
Kırıldığın yerden iyileşirsin.
Kitapta nesiller boyu devam eden Kintsugi sanatını ve saklana sırlara şahitlik ediyoruz.
Yuuko, eşinden ayrılmış kızı Mao ile ailesini evine dönmüş genç bir kadındır. Yuuko’nun iki erkek kardeşi vardır. Bu genç ve yaralı kadın hayatındaki değişime adapte olmaya çalışırken bir yandan da para kazanmak ister. Kızını annesi ile bırakarak çalışma hayatına girer.
Yuuko’nun geçmişten gelen omzunda taşıdığı yükler, pişmanlıkları ve kızı Mao’nun geleceği için duyduğu kaygı, bir anne olarak verdiği mücadele kesinlikle okunmaya değerdi.
Gizemli perde annesinin dolabında kırmızı Kanzashi bir toka bulup bu tokanın gizemini merak etmesiyle aralanıyor...
Mao’nun kendi yolunu bulma çabası, büyükannesi ile olan diyaloğu ve aile sırlarının çözümlenmesi okurken merak etmenizi sağlıyor.
Aslında Kintsugi bu ailede yıllardır sürdürülen bir sanat. Yaşadıkları hayal kırıklıklarını ve mutsuzluklarını bu sanat sayesinde teker teker yapıştırıyor ve eski hale getiriyorlar.
Severek okuduğum bir kitaptı, zaten yayınevinin kitaplarını çok beğeniyorum sizlere de tavsiye ederim. Sanatla geçmişin harmanlanmasını kesinlikle okumalısınız.