Kintsugi Evi

Japonca
Orijinal Ülke:
Japonya

2026 11. kitabı
Uzakdoğu edebiyatını sevmeme sebep olan kitaplardan birisi oldu. Öncelikle Kintsugi Adını hepiniz duymuşsunuzdur, binevi onarma sanatı . Kırılan seramikleri altınla onarıp tekrar kullanılır hale
2026 17. kitabı
Okunma: 18 Mart 2026 17:30
“İnsan yaşlandıkça biriyle her karşılaştığında “belki de bu son görüşmemizdir”diye düşünmeye başlıyor.” Kintsugi..Duymayanınız illaki vardır.Kırılan seramikleri onarma sanatı Kintsugi..Bu kırılan
Kitaptan Kalanlar | Kintsugi Evi - Sanae Hoshio
2026 17. kitabı
Kitaptan Kalanlar | Kintsugi Evi - Sanae Hoshio Bu romanı çok sevdim...
2026 20. kitabı
Japon edebiyatı okuduğum zaman hep benlik değil derim ancak hissettirdiği dinginliği de çok severim. Sakin, olaysız bir okuma olur genelde. Ya da benim karşılaştıklarım öyle oluyor. Öncelikle bu kitabın ismi çok dikkat çekici gelmişti ve okumaya başladığımda neden bu meslek bizim ülkemizde yok dedim. Yani anlayacağınız üzere kintsugi bir meslek hatta bence bir sanatta diyebiliriz. Kırılan, parçalara ayrılan tabak çanağı birleştirme sanatı. Ama öyle alalade değil. Kırılan yerleri altın veya gümüş detaylarla renklendirilmiş bir şekilde. Aslında geçmişte yokluktan dolayı ortaya çıkmış olsa da günümüzde insanların kıymet verdikleri eşyaları atmak istemedikleri için devam ettirdikleri bir meslek olmuş. Annesi ve babası ayrılmış olan Mao büyükannesiyle yaşamaya başlar. Ve büyükannesinin mesleğidir bu. Dağılmış ailesine bir arada tutmaya çalıştığı gibi atılmaya kıyamayan eşyalarıda derleyip toparlar. Birtakım olaylar cereyan ederken Mao büyükannesinden bu eşsiz mesleği öğrenmeye başlar. Tam da üniversite yılları yaklamış ne olmak istediğine karar vereceği zamanlardır. Bir yandan da geçmişin peşine düşen büyükanne bu yolda Mao ile adeta arkadaş olur. Birlikte bazı şeyleri kırıldığı yerden iyileştirmeye çalışırlar.
2026 38. kitabı
“Kintsugi'de ağzınıza koyabileceğiniz güvenli Urushi kullanılıyordu. Onarım iz bıraksa da Japonya'da eskiden beri ortaya çıkan yeni manzaranın tadını çıkarma geleneği vardı. Çatlaklar ve kırıklar doğanın yarattığı şekillerdi. Oraya başka bir renk ekleyerek öncesinden farklı bir manzara elde ediliyordu.” Merhabalar Kitap sever dostlarım. İyi hisset serisini çok sevdim. Her ay bu seriyle ilgili kitaplar okumak çok keyif veriyor. Uzakdoğu edebiyatını sevmeye başladım. Öncelikle Kintsugi nedir? Hiç duydunuz mu? Kintsugi, adını Japonların kırılan seramikleri altınla onarma sanatı olan “kintsugi”den alır. Bu sanat, kusurları gizlemek yerine onları değerli kılmayı simgeler. Roman da tam olarak bu fikir üzerine kuruludur. Aslında kitabı okurken bir sanatın inceliğini ve üç kuşak kadının kırılma hikayesini okuyoruz. Roman, üç farklı kuşağa mensup kadının —bir büyükanne, bir anne (Yuuko) ve bir kız çocuk (Mao)— hikayesini merkeze alır. Hikaye, Kanazawa’nın geleneksel dokusunda, vernik (urushi) kokularının sindiği bir evde geçer. Hikaye ile sanatın uyumu çok iyiydi. Kırılan kendi yaşamlarında çatlakları onarmaya çalışırken Kintsugi sanat evi de kırılan şeylerin atılmadığı ve onarılmaya çalışıldığı bir sanat. Çok sevdim terapi gibi bir sanat. Kitabı genel okurken sıcak bir atmosfer ve sakinlikle okuyorsun. İster istemez iyi hissediyorsun. Yuuko’nun yaşadıkları ve kendini bırakmaması ve Mao’nun lise öğrencisi olup ve büyük annesi ile iletişimi ve sanatın inceliklerini öğrenmesi ve kendi yolunu çizmesi manidardı. Kitabın son cümlesi de beni çok etkiledi. Tavsiye ederim. Kitapla kalın.
2026 26. kitabı
Okunma: 28 Şubat 2026 14:36
Güzel bir günden herkese merhabalar. İyi hissetmenizi sağlayacak, kitabın kapağını kapatınca iyi ki okumuşum diyeceğiniz bir kitap ile geldim. Kitabın yorumuna başlamadan önce bir ön bilgi vermek
2026 19. kitabı
#pandadiyorki Kintsugi Evi Boşandıktan sonra anne evine dönen Yuuko, işi nedeniyle kızından bir süre uzak kalmak zorunda kalır. Bu sırada büyükannesi ile yaşayan lise çağındaki Mao ise geleceğiyle
2026 46. kitabı
Okunma: 23 Mart 2026 20:38
Kintsugi Evi ~ Sanae Hoshio Kintsugi nedir biliyor musunuz? Kintsugi kırılan nesneleri altın tozu ve reçine ile onarıldığı geleneksel bir Japon sanatıdır. Bu sanatta çatlaklar gizlenmez daha çok vurgulanır, ürüne özgün ve estetik değer katar. Bundaki amaç ise kırıklar onarılıp değerli bir hâlâ getirmektir. Üç farklı kuşak… Büyükanne, anne Yuuko ve kızı Mao. Bir annenin sessizce taşıdığı yaralar, bir kızın kendi yolunu bulma çabası ve üç kuşağın iç içe geçen dile getirilmemiş hikayelerini anlatır. Kanazawa’nın sakın sokaklarında, urushi kokuları içinde bir evde anlatılıyor hikayemiz. Urushi ise Asya’ya özgü bir ağacın özünden yapılan, sert ve su geçirmez bir zemin oluşturan vernik. Yazar; o huzurlu havayı, urushi kokusunu, atölyenin sessizliğini öyle güzel betimlemiş ki okurken o atmosferin içine çekiliyorsunuz. Kintsugi sadece bir sanat değil, bir yaşam biçimi olarak işlemiş. Kitapta, bir ailenin kırıklarını nasıl taşıdığı, o kırıkları nasıl sakladığı ve nasıl iyileştirmeye çalışmasını okuyoruz. Yuuko’nun yaşadıkları ve kendini hiçbir zaman bırakmaması, lise öğrencisi olan Mao’nun büyükannesi ile iletişimi, kintsugi sanatının inceliklerini öğrenip kendi yolunu çizmesi harikaydı. Kitabın son cümlesi beni en çok etkileyen kısımlardan biriydi. Okurken olaylardan çok duygulara kapılıyorsunuz. Okurun içine işleyen, huzurlu ama düşündürücü bir hikayeydi. Sakin ama güzel bir hikaye okumak isterseniz canı gönülden tavsiyemdir.
2026 10. kitabı
Okunma: 28 Mart 2026 13:58
Herkese merhabalar, size @engelsiz_okurr tavsiyesiyle dizi tadında çok güzel bir kitapla geldim. . Kitabın ismi olan Kintsugi nedir? Kintsugi; kırılan bir nesneyi eskisinden daha güzel bir hale
2026 29. kitabı
Okunma: 16 Mart 2026 19:45
Merhaba, bugün sizlere 𝕶𝖎𝖓𝖙𝖘𝖚𝖌𝖎 𝕰𝖛𝖎 kitabının yorumu ile geldim Kintsugi sanatını anlatan bir eser okumak ister misiniz? 𝐊𝐢𝐧𝐭𝐬𝐮𝐠𝐢; kırılan bir nesneyi eskisinden daha güzel bir hale getirmek için altınla onarma sanatıdır. Kitabımız da bu sanat üzerine ve üç kuşağı bir araya getiren bir eser Büyükanne, Mao ve Yuuko.. Herkes kendi hayatının koşuşturmacasında aslında.. Yuuko, bir evlilik yapmış ve bir süre sonra ayrılmak durumunda kalmıştır. Evlilik sürecinde yıpranmış olsa da otelde iyi bir işi vardır. Bu yüzden Mao'yu annesine bırakıp taşınmak zorundadır. Mao'nun lise hayatı çok hızlı geçiyordu ve mezun olmak üzereydi. Mezun olduktan sonra ne iş yapacaktı? Gelecek kaygısı hep vardı. Büyükannesi, 𝐊𝐢𝐧𝐭𝐬𝐮𝐠𝐢 sanatı ile uğraşıyordu. Kendini o işe adamış ve oldukça yoğundu. Mao'nun da ilgisini çekmişti ve bir yerden merak edip başlayacaktı. Büyükannesi, zamanında öğrenmeyi çok istemişti ama ailesi karşı çıkmıştı. Kızlar bu işi yapamaz demişlerdi. Bir şekilde bu sanatı öğrenmiş, kırılan parçaları da kendi yaralarını da tamir etmeyi öğrenmişti. Bakalım, bu yaralar üç kuşağı da nasıl bir araya getirecektir? Okurken, kendimizi de iyileştirdiğimiz bir eser aslınd Kırıldığımız yerden iyileşiyoruz Sakin ama içimizde birikmiş olanlar çığ gibi.. 𝐊𝐢𝐧𝐭𝐬𝐮𝐠𝐢, yaralarımıza iyi gelecek türden Sizlerde bu türde okumalar yapmayı seviyorsanız bir şans verin diyorum Kitapla ve sevgiyle kalın

Hoshio SanaeYazar · 0 kitap
1964 yılında Tokyo'da doğan Sanae Hoshio, tanınmış bir Japon romancı ve şairdir. İlk çıkışından önce bile edebiyatla iç içeydi: bir yayınevinde çalıştı ve Yokohama'daki Ferris Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde öğretim görevlisi olarak görev yaptı. 1995 yılında ilk edebiyat ödülünü kurgu dalında aldı. Aynı yıl, Kadokawa tarafından yayınlanan aylık dergide şair olarak ilk eserini yayımladı. Sanae Hoshio, Japon Gizem Yazarları Derneği üyesidir.