Hikayenin çok güzel bir başlangıcı olmayabilir, her şey kötü gitmiş olabilir. Ama önemli olan geri kalanıdır, nasıl insanları seçtiğin, nasıl insan olmak istediğindir. Şimdi yaratıcının sana yeniden verdiği mucizeleri sev onlarda imtihanın olursa onları da uğurla el salla , mutluluklar dile , kötülük yapma! Herkes gittiği yere yakışır. Allah geçmişte kim ve ne olduğuna, ne yaşadığına değil gelecekte ne olacağın ile ilgilenir. Şuan elindekikerin değerini bil , zamanın telafisi zor , elinin tersi ile ittiğine gün gelir muhtaç olursun, özlersin arayamazsın, görmek ister göremezsin , sevmek ister sevmezsin çünkü hiç birşey aynı kalmıyor . 'Zamanında olan değerli' öyle derlerdi .
Güçlüsün şimdi, kendini yeniledin, kendine yeni kişisel birikimler kazandırıyorsun, hedeflerini bir bir gerçekleştirdin. Maziyi geride bıraktın ders alarak... şimdi gülümseyerek yad ediyorsun bir kaç güzel anı ile... kötüleri hatırlamıyorsun bile . Kötü işte hatırlamaya değmez . Ben içinden iyileri seçiyorum mutlu olduğum anıları zaten böyle yapmalı insan. Her şeyi ve herkesi içimde güzel hatırlıyorum nefret ve kin , ah duygusunu , kötü temennileri benliğimde taşımıyorum çünkü. İçimde güzel anıların zamanla siliniyor olmasına engelde olamıyorum, sevdiğim yüzlerin soluklaşıp aklımdan yok olmasına, seslerin yavaş yavaş kulaklarımdan silinmesine engel olamıyorum. Biraz üzülsemde olması gerekiyor bu. Beni ben yapan herkese ve her şeye çok teşekkür ederim. Hepinizi çok seviyorum çünkü ben hep çok olandan yaptım az olmadı hayatımda her duyguyu çok yaşarım. Rabb'im ısrarla hayatıma eşlik etsin diye birilerini, bir şeyleri çıkarıyor yeni bir imtihan mı yeni bir mutluluk mu bilmiyorum. Bilmediğim için sorgulama yapmıyor akışına bırakıyorum yada Allah'a bırakıyorum bu daha iyi olur. Neden bilmiyorum tüy kadar hafif ve mutlu hissediyorum. Şimdi ruh ve duyguları aynı kalan ama daha da gelişmiş , daha birikimli, daha saygın, daha güçlü ben olmanın tadını çıkarmak istiyorum.
Kimseye mutluluklar vadetmiyorum, isteyen gülücük getirir beraber güleriz.
A. Karaçay