Yeşil Peri Gecesi/AYFER TUNÇ
2026 6. kitabı
Okunma: 07 Şubat 2026 22:57
Şebnem, sana çok kızgınım ama bir o kadar da üzgünüm. Bütün bu duyguları aynı anda hissettirip bizi çıldırtmak mı niyetin sevgili yazar? Seninle birlikte güzelliğin bir lütuf değil, bir ceza olabileceğini; zekanın ise kimsenin talep etmediği bir fazlalık olduğunu gördüm.Dur artık" demek istedim; "Yeter, kendine bunu yapma!" Hiç bilmediğim bir yaşam şekli hakkında ahkam kesmek istemiyorum ama sadece "Keşke böyle olmasaydı" diyebiliyorum. Annene o kadar öfkeliyim ki... Ama bakarsın serinin dördüncü kitabı onu anlatır da ona da hak veriveririm. Hayat böyle, değil mi? Aynı olayı kaç farklı ağızdan dinlersen, o kadar haklı ve o kadar haksız çıkar ortaya. Fakat kötülük başka bir şey; kötü olmak bir seçim işidir. Sen, o kötülere ve ahlaksızlara ders vermek için onların giysisini giydin; ama sonuçta sırf o giysiyi giydiğin için asıl "kötü" sen oldun. Onlar ise bir süre daha allanıp pullandılar. ​Peki ya Osman? Kendi dünyasında bir düzen kurmaya çalışırken, aslında herkes gibi o da bu kirli dünyanın bir dişlisiydi. Osman’ın o ağırlığı, aslında hepimizin sırtındaki o görünmez yük gibi. ​Gün, Kubi ve Osman aslında bize bu kirliliğin farklı tonlarını gösterdi. Erkeklerin zaaflarını, kadınların erkekler ve kendi elleriyle nasıl bir hayata sürüklendiğini en çıplak haliyle okudum hikayende. ​Var olan dünya öyle kirli ki! Öyle acımasız, öyle gaddar ve hırçın! Yeniden doğsan da aynı dünyaya geleceksin; o yüzden gelme. Yeniden doğma! demiştin ya bir yerde Sevilmek istemiştin Şebnem; ömrün sevilmek isteyerek geçmişti. Sevilmek için güzelliğinden başka verebilecek hiçbir şeyin yok sanmıştın. Ama o da yetmedi. ​Herkes cezasını çekiyor artık. Sahi şimdi neredesin? nereye saklandın? Nereden izliyorsun olanları? Ali'yle birliktemisiniz? Yine bırakmadı değil mi elini? Bir ara Ayfer Tunç aracılığı ile ulaş bize, merak ederiz biz. Selametle.
Yeşil Peri GecesiAyfer Tunç · Can Yayınları · 201611,7bin okunma