2026 7. kitabı
Eleştirel okuma sever misiniz ya da durun şöyle sorayım: Bu kitabı, ufkunuzu açacak şekilde okumak ister misiniz?.. Tamam sıkı durun geliyor!.. Kitap, sürekli aynı tarlada görevli korkuluğa, çiftçinin artık ona ihtiyaç kalmadığını söylemesiyle başlıyor. E, tabii korkuluk panikliyor. Bir yere çok alışmak, konfor alanımızın dışına çıkamamak bir süre sonra özgürlüğümüze ket vurmaz mı diye sorarak başlamak istiyorum. Sonra sevgili korkuluğumuz yeni arayışlara çıkıyor. İkinci bir durağı sirk oluyor. Hemen, onları mutlu etmek, yardımcı olmak istiyor, oluyor da… Ancak bu sefer sirktekilerin orada (onunla) işi bitince kendisi de yine yeni arayışlara yelken açıyor. Tabii bu sefer daha kolay ayrılıyor bulunduğu yerden çünkü bir kez yola çıkma cesaretini gösterdi! Ancak üçüncü durağa vardığında ve sonrakilerde de karşılaştığı herkesi mutlu etme çabasıyla kendisinden bir şeyler vererek ilerlemeye devam ediyor ta ki son parçalarını da yaşlı bir kadına verip tamamen yok olana kadar! Kitapta iki kilit nokta var: Birincisi alma verme dengesi, ikincisi de yaşlı kadının korkuluğa söz verdiği gibi sonunda yardım etmesi. İki nokta da birbirinden önemli. “Cömert Ağaç” kitabını okumuş muydunuz? En favori kitaplarımdan biridir. Bana onu anımsattı ancak bunun sonu daha şefkatli bitmiş. Kitabı oldukça yüzeysel okuyup çok tatlış bir hikâye var, diyebiliriz. Bir de kitabı GERÇEKTEN (derin, eleştirel ) okuyup hayatta dengeli yaşamanın önemini, kendinden vermenin her zaman iyi bir şey olmadığını, başkalarının mutluluğu kadar kendi mutluluğumuzun da önemli olduğunu çocuklara gösterebiliriz. Kitap, çocuklara farkındalık kazandırmak adına gerçekten çok güzel. Bir de diğer kilit nokta: Bumerang etkisi. Yaptığın iyilik sana döner mesajı. Doğru ama her zaman döner mi? Bunu da sorgulatmalıyız çocuklara! Mutlaka alınıp okunmalı. Daha çok şey yazarım da karakter sınırı var ne yazık ki! Kitapla kalın. Korkuluğun Maceraları
Korkuluğun MaceralarıDa Wu · Beyaz Balina Yayınları · 20254 okunma