Efe, Yaren, Doğa ve Doruk’tan oluşan Meşe Takımı ile beraber Kitap Gezegeni’ne adım attığınız an, sıradan bir hikayenin çok ötesinde, buram buram emek kokan bir serüvenin içine çekiliyorsunuz.Kitku rehberliğinde bir kitabın mutfağına girdiğinizde; yazarın zihnindeki ilk kıvılcımdan yayın sürecine, metinlerin titizlikle düzeltilmesinden kapak tasarımına kadar her aşamaya en ince ayrıntısına kadar şahitlik ediyorsunuz. Hatta matbaanın mucidi Gutenberg’in hologramıyla karşılaşmak, bir kitabın fiziksel olarak dünyaya geliş sürecini adeta bir film şeridi gibi gözlerinizin önüne seriyor.
Ancak bu yolculuk sadece teknik bir süreçten ibaret değil; hikaye ilerledikçe karşınıza çıkan "Bölüm Sonu Canavarı" kitap korsanları, bizlere emeğe saygının önemini bir kez daha hatırlatıyor. Kaptan Işık’ın şifrelerini çözerek korsanların peşine düşen Meşe Takımı, kitapların paylaşmak için olduğunu, çalmanın ise aslında birinin hayallerini çalmakla eş değer olduğunu çok naif bir dille anlatıyor. Kitap, korsan eserleri nasıl ayırt edebileceğimize ve bandrol sorgulama süreçlerine dair verdiği değerli bilgilerle okuru bilinçli bir kitap dostuna dönüştürüyor. Üstelik bu keşif yolculuğu, kitapta bulunan QR kod vasıtasıyla ulaşılan özel şarkılarla melodik bir hal alırken, kitap sonundaki değerlendirme bölümleriyle de öğrenilen her şey kalıcı hale geliyor. Bir kitabın kağıt ve mürekkepten çok daha fazlası olduğunu, büyük bir özveriyle inşa edildiğini hissettiren bu eser, her kitapseverin kütüphanesinde özel bir yeri hak eden güzel bir çoçuk kitabı.