Namus sadece kadına özgüyse Hz Yusuf'un sakındığı neydi?
Alıntı
··3 alıntı·
6 +1'leme
14,6bin Gösterim
Ahlâk ve namus deyince söze ilk olarak kadından konuşmaya başlayan herkes ahlaksızdır. Saygılarımla.
✨👏🏻
İnci
Paylaşımıma gelip olumlu sözler söyleyip, ardından karşıt yorumlara beğeni bırakmak ise ayrı bir dürüstlük ihtilafıdır. Sözde destek verip, özde karşısında durmak bilgiyi sorgulatır.
İslam’da namus sadece kadına ait değildir hem erkek hem kadının iffetini kapsar Yusuf Joseph Peygamber’in kıssasında da bu açıkça görülür Kur’an’da anlatıldığına göre bir kadın onu zinaya çağırdığında Yusuf Peygamber Allahtan korkarak ve iffetini korumak için bundan kaçınmıştır Yani sakındığı şey zinaya düşmek ve iffetini kaybetmekti
Yusuf bir işaret gördükten sonra vazgeçiyor. Yoksa oda az kalsın uyacaktı diyor.
صَدَقَ اللَّهُ الْعَظِيمُ.✨:))
Gel gör ki günümüzde bunu anlat çok güzel bir noktaya değinmişsiniz
İnci
Teşekkür ederim 🥰 Aynn öyle yok anlatamazsın.. Anlamazlar. Anlamak istemezler.
Her şey bitti de namus mu kaldı gerçekten tartışılacak?
İnci
“Mesele gerçekten namus mu? Eğer bir kadın olarak sen de meseleyi sadece buradan okuyorsan, söyleyecek sözüm kalmaz canım hemcinsim. Burada anlatılan şey çok açık: Kadına yalnızca ‘kadın’ olduğu yerden bakıp, onun aklını, emeğini, başarısını perdelemeyin deniyor. Bir kadını namus tartısına koyup ölçmeye çalışan zihniyet, çoğu zaman onun emeğini görmemek için o teraziyi kurar. Kısacası mesele sandığınız gibi değil. Ama herkes dünyayı kendi zihninin penceresinden görür. Nasıl anlamak isterseniz öyle anlayın… Zira insan, düşüncesinde özgürdür.”✨
Hz.Yusuf da arzuladı kadını ayete göre ama herşeyden önce Allah'tan korktu sonra da efendisine yanlış yapmaktan.Evet tabi ki namusluydu ama bulunduğu konumun da etkisi var.Bir erkek fazla eş de alsa ya da cariye olayında bugünün zina edenleri gibi arzu ve istekler bitince kadını sağa sola atmaz bakardı niyet hayata katmak vs. idi.Sadece o düşünce ile hareket edilmezdi erkeklerin birden fazla kadını isteyebilmesi bir nevi yaratılış gereği olması normal gibi aslında.Tabi bugünkü toplumda keyfi alsınlar demiyorum.O zaman şartı oydu.Sarp yokuş ayeti Allah'ın bu tip düzeneğin bitirilmesi isteğini zaten gösteriyor.Ya da bir eş adalet için daha uygundur gibi gibi.Ve dediğim gibi bugünkü iğrençlikler gibi değildi cariye ilişkisinde dahi beklemesi gerekiyordu ticarete dönüştürmeden adamın.Çünkü çocuk ondan olabilirdi ve kadın eş hükmüne girerdi soy sop karışmamalı.Bu da belki üç ay flndir.Bugünün dünyasında erkeklerin yaptığı iğrençliklerin hesabını Allah sorar kimse merak etmesin.Kadına da sorar tabi konu erkek diye.Yani amaç o insanları kendi toplumuna katmak iyilik vs.Bunlar genel manada benim sorgulama ondan konuyu uzattım.
Anladım Teşekkürler ✨
Nerede okudunuz namusun kadına özgü olduğunu?
Fatih Amin