Unutulmaz Bir Kapı Misali
2026 19. kitabı
Okunma: 12 Mart 2026 05:30
Bazı kitaplar bağırmaz, sadece yanına oturur ve bekler. Selçuk Özyurt’un Kitapçı romanı, hayatın doğru görünen yollarında yürürken insanın içindeki eksikliği fark ettiği o sessiz anların hikâyesi. Kitap bir kitapçının rafları arasında dolaşırken insanın kendi hayatını sorgulatan sakin ama derin bir atmosfere sahip. Özellikle Can karakteri, başarıyla huzur arasındaki ince çizgide yürüyen herkesin kendinden bir parça bulabileceği kadar gerçek. Gürültülü veya abartılı değil; sade, dingin ve içe işleyen bir anlatım. Okudukça değil, sindirdikçe etkisini gösteren türden bir kitap. Bu kitabı okurken kendimi bir kitapçıda dolaşıyormuş gibi hissettim. Rafların arasında yürürken yalnızca karakterlerin değil, kendi düşüncelerimin de sayfalar arasında dolaştığını fark ettim. Bazen bir cümlede durup uzun süre düşündüm, bazen bir karakterin suskunluğu bana tanıdık geldi. Kitap bittiğinde hikaye kapanmadı; aksine benim içimde sessizce devam eden bir sorgulama bıraktı. Siz hiç bir kitabı okurken kendinizi rafların arasında dolaşıyor gibi hissettiniz mi? Yorumlarda yazın, merak ediyorum. #kitapönerisi #kitapyorumu #selçuközyurt #kitapçı #okumahalleri #bookstagramturkey #okudukça #kitapnotları
KitapçıSelçuk Özyurt · Eyobi Yayınları · 202367 okunma