2026 39. kitabı
Gece vakti uzun bir yolculukta mola verdiğinizi düşünün. Issız bir benzin istasyonu, loş ışıklar sessizlik ve park halinde bir karavan… Nat Cassidy’nin Mola Yeri kitabı tamda böyle başlayan, kısa ama oldukça yoğun bir korku hikâyesi. Hikâyenin çıkış noktası aslında oldukça basit: Gece yolculuğu yapan bir müzisyen, ıssız bir benzin istasyonunda mola verir ve tuvalete girer. Ama çıkmak istediğinde kapının kilitlendiğini fark eder. Kapının diğer tarafında kim olduğu belli olmayan biri vardır… ve içeride de işler giderek daha tuhaf hale gelmeye başlar. Tavandaki havalandırmadan gelen örümcekler, sürüngenler ve giderek artan bir panik hali… Bir anda sıradan bir mola yeri gerçek bir kabusa dönüşür. Kitabın en sevdiğim tarafı kesinlikle atmosferiydi. Hikâyenin büyük kısmı küçücük bir benzin istasyonu tuvaletinde geçiyor ama yazar bunu o kadar iyi kullanmış ki okurken gerçekten karakterle birlikte sıkışmış hissediyorsunuz. Klostrofobik bir gerilim var ve sayfalar ilerledikçe panik hissi giderek artıyor. Ana karakter Abe de klasik bir korku romanı kahramanı değil. Oldukça kaygılı, kendisiyle dalga geçebilen, hatta zaman zaman panikleyen bir karakter. Belki de bu yüzden okurken onunla empati kurmak çok kolay oluyor. Çünkü hikâye sadece dışarıdaki tehditle ilgili değil; aynı zamanda Abe’nin kendi zihniyle verdiği mücadeleyi de anlatıyor. Cassidy’nin yazım tarzı oldukça hızlı ve görsel. Bölümler kısa, tempo yüksek ve yer yer oldukça grotesk sahneler var. Ama ilginç olan şu: Hikâye sadece korkutmakla kalmıyor, arada karanlık bir mizah da barındırıyor. Bu da kitabın tonunu daha farklı ve akılda kalıcı hale getiriyor. Bakalım ne kadar korkmadan okuyabileceğim diye düşünerek başladığım bu kitabı gerginlik ve sıkışmışlık hissiyle, "ben olsam kafayı yemiştim, ben kesin bayılmıştım şimdi.." diye diye tek oturuşta bitirdim. 136 sayfalık bu kısa roman, baştan sona tempolu bir korku deneyimi sunuyor. Kısa ama oldukça yoğun bir hikâye. Kime öneririm? • Kısa ama etkili korku kitapları okumayı sevenlere • Tek mekânda geçen klostrofobik gerilimleri sevenlere • Psikolojik korku ve “survival horror” hikâyelerine ilgi duyanlara • Modern korku yazarlarını keşfetmek isteyenlere Kısacası: Mola Yeri, büyük ve epik bir hikâye anlatmıyor. Ama sizi bir gecelik kabusun içine kilitlemeyi çok iyi başarıyor. Ve dürüst olmak gerekirse… Bu kitabı okuduktan sonra gece vakti ıssız bir benzin istasyonunda mola verme fikri biraz daha ürkütücü gelmeye başladı, saha sapa gibi duran yerlerde asla duramayacağım sanırım artık. şimdiden okuyacak herkese öncelikle cesaret ardından keyifli bir okuma diliyorum. Ben kitabı canım Gönül Tuğba ile okudum, iyi ki okuduk :) #kitapyorumu #bookstagram #korkuedebiyatı #okudumbitti #kitapönerisi
Mola YeriNat Cassidy · Nox Yayınları · 2026106 okunma