Çok beğendiğim bir fantastik kurguydu. Fantastik evreninde farklı tarz görmek oldukça hoşuma gitti. Tabii ki yine krallıklar, prensler, dükalıklar var lakin bizim kader olarak bildiğimiz şeylerin kitapta birer tanrı olması oldukça hoşuma gitti. Kaderlerin aslında birer tanrı olduğunu ve tüm insanların ona kulluk ettiğini görmek ve üstüne isyan etmeleri okurken zevkliydi. Ki zalimliği vicdansızlığı aşırı dorukta yaşattı son kitap.
Başlarken normal günümüz dünyasında başlayıp krallıkların yaşadığı başka bir evrene gönderiliyoruz. Başka birinin ve oldukça kötü anılan birinin bedenine... Başta bana reenkarnasyonmuş gibi geldi. Hani şu Asya tarzı hikayelerin olduğu şeyler.. Ama aslında öyle değilmiş. Ön yargı ile başlayıp uzun zamanlara yayarak okudum. 4 kitaplık bir seri gayet uzun soluklu gidiyor. Her kitabında ayrı bir heyecan var. Tek sorun sanki biraz hızlı son yapılmış gibi hissettim. Her savaşta varız her yerdeyiz onu bunu kurtarıyoruz da biraz daha mutlu sonu okusaydık çok tatlı olurdu. Dört kitap boyunca savaş verip en güzel yerleri bir iki sayfaya sokmalarını ben sevmiyorum. Biraz daha sevinçlerine ortak olabilirdik. Onun dışında konu ve işleyiş çok yerinde. Bazı ters köşeler kitaba tat katmış.
Tavsiyedir.
Saygılarımla...