2026 9. kitabı
Bugün sizlere Kasımcan Sarıkaya üstadımıza ait genç bir ağır ceza hâkiminin gözünden adalet koridorlarındaki o ince çizgiyi anlatmak istiyorum. Kitabımız 2. baskısıyla kütüphanemde yerini aldı bile. Onun bu anıları hukukun sadece bir meslek değil, bir yaşam sancısı olarak gören herkes için. “Adalet, bazen bir kağıt parçasında, bazen de bir bakışta gizlidir.” Cübbeyi ilk giydiğiniz o anki omuz ağırlığını düşünün... Evet rotamızı adliye koridorlarına, kürsünün öteki tarafına çeviriyoruz. Hukuk sadece maddelerden ibaret değildir; insandır, hatadır, umuttur. Bu kitapta kendinizden çok şey bulacağınıza eminim. “O kürsüye her çıktığımda omuzlarımdaki cübbenin değil, vicdanımın ağırlığını hissediyorum. Kanunlar size ne yapmanız gerektiğini söyler ama vicdanınız size ‘neden’ yapmanız gerektiğini fısıldar.” “Karşımda duran sadece bir ‘sanık’ değil, her biri ayrı bir hikayeye, ayrı bir yıkıma veya umuda sahip birer insandı. Adalet, bu hikayelerin arasında kaybolmadan hakikati bulma sanatıdır.” Ben bu kitaba puan veremem dostlarım. Haddim olmaz. Sadece ayağa kalkar ve saygıyla başımı eğerim. Kaleminiz keskin, makamınız daim olsun hocam.
Genç Bir Ağır Ceza Hâkiminin AnılarıKasımcan Sarıkaya · Adalet Yayınevi · 202483 okunma