Puan vermedi·192 syf.··Beğendi
· "Başka insanların düşünceleri nadiren gerçeği yansıtır ve çoğu zaman fikir birliği ile bu düşüncelere varılır." (S.167)
Alman bir subay olan Münchausen'den ismini alan bir psikiyatrik hastalık tanımlanmıştır. Kısaca, kişinin dikkat çekmek için gerçekten hasta olmamasına rağmen hastalık belirtileri uydurması olarak söylenen bu bozukluğun adı "Münchausen Sendromu"dur. Bu durum ebeveynler tarafından çocuklarına yönelik olarak yapılıyorsa "Münchausen by Proxy" denilmiştir.
Kitabımızda Freud ömrümün son demindedir. İngilizler tarafından yakalanmış bir Alman subayını muayene etmek üzere onu tuttukları yere çağrılır. Tahmin edeceğiniz gibi bu subay Bay Münchausen'dir. Freud'a bir şeyler anlatıp durur. İngilizlerin öğrenmek istediği, bu casusun doğruyu söyleyip söylemediğini tespit etmesidir.
Kitabın çizimlerini yapan Kissel ve hikayesini Flix'in ilk grafik romanı bu kitapmış. Özelikle çizimleri çok başarılı buldum. Ay'ın arkasında rengarenk bir bahçe tarifleyip sonrasında buraya gidildiğinde o bölümleri gerçekten renkli yapmak kitaba bir hareket katmış (Görsellere ekledim). Severek okudum. İlgilisine tavsiyemdir. Keyifli okumalar dilerim.