2026 22. kitabı
Okunma: 08 Mart 2026 16:11
Mahira Ayazkan 22 yaşında, bilgisayar mühendisliği 3.sınıf öğrencisi, çılgın, yerinde duramayan, sürekli belaya bulaşan kızımız. Volkan ve Kartal'ın biricik kardeşi. Sancak Kızıltepe. 27 yaşında başarılı bir avukat. Kızıltepe mahallesinin en eski sakinlerinden. Volkan'ın en yakın arkadaşı. Mahira'nın babasının ölümünden sonra abileri ve Sancak ona kol kanat gererler, korurlar, el üstünde tutarlar. Sancak abi der ona hep çünkü abisinin arkadaşıdır ve abi gibi onu koruyup kollar. Bir gün yine başını belaya sokar, sokakta Sancak'a yakalanır. Onu bu dertten kurtarır. Ama ceza verecektir. Kardeşine ders çalıştırmasını ister, yanında sekreter olarak çalışmasını. Sancak çocukluğundan beri Mahira'yı sevmektedir. Mahira onun dünyasıdır. Tüm kalp acılarını, haylazlıklarını görmüştür. Sevdiği her şeyi abilerinden daha iyi bilir. Sancak temiz seven adamlardan. Bir gün iyice gıcık olur Sancak'a çünkü ona sürekli küçüğüm diye hitap eder. Derken evde gün esnasında bir defter çıkar orada Sancak ve Mahira eşleştirilmiştir. Mahallenin çöpçatanı bir teyze tarafından. İlk kez o an Mahira'nın içine bir şeyler kımıldanır. Artık Sancak abi değil Sancak olmuştur. Derken bir sürü belaya bulaşıyor. Alkol alıyor sarhoş oluyor hepsinde Sancak onu buluyor. Hiç beklemediği anda Sancak hep bir adım arkasında. Sancak karakteri efsaneydi. Sancak'ın annesi de farkında ama söyleyemiyor derken çöpçatan teyze anneleri ikna ediyor. Volkan bile anladı ama bizimkiler birbirine itiraf edemedi. Derken birbirini sevdiklerini anlayacakları olaylar oldu. Sonunda aşklarını itiraf ettiler. İkisi de birbirine deli gibi aşık ama Sancak 20 yıldır aşık. Mahira ise nasıl fark etmediğinin şokunda. Derken belalar eksik olur mu olmaz. Geçmişten bir isim geliyor bu aşkın ortasına düşüyor. İlk kitap fena bir yerde bitti. Hemen 2.ye başlayacağım.
KızıltepeHazal Aba · Lapis Kitap Yayınları · 2024475 okunma