2026 5. kitabı
Okunma: 09 Mart 2026 01:52
__Ne salakça bir karnavaldır hayatınki! Oysa ne tatlı bir tesellidir ölümünki!__ Uzun ve uzun zamandir okudugum en etkileyici kitabin 91 dogumlu bir yazarin debut kitabi olmasi neresinden bakarsam bakayim harika. Latin Amerika edebiyatinin dunyamizda yeterince takdir edilmedigini dusunuyorum, zira kurgu dertler yerine gercek mesgaleler hakkinda yaziyorlar. Kurgu kitaplar ve dertlerden hoslanmadigimdan degil — dunyada okunmaya deger daha iyi seyler oldugundan bu dedigim. Yoksa kim ne yazarsa yazsin, herkes de istedigini okusun. -spoiler icerir- Ufacik bir cocuk olan Lucas, evi olan kurumun once dunyanin en tehlikeli savas meydanina, sonra da binbir turlu olumu barindiran bir morga donusmesini izliyor. Napolyon'a benzettigi babasinin olumunden sonra alinip satiliyor, benligini kaybetmemek icin hayatini kaybetmeyi goze aliyor. Temelde annesinin intikamini almak icin ufak bedeniyle buyuk bedenlere karsi baslattigi bu mucadelede galip gelse de, bedeli agir oluyor. Dili hafif ama anlattigi da bir o kadar agir bir kitap. Okuyacaklara keyifli okumalar dilerim. Ölü Derimiz Natalia García Freire
2026 Okuma Raporları
Ölü DerimizNatalia García Freire · Sel Yayıncılık · 2022127 okunma