2026 6. kitabı
Okunma: 07 Şubat 2026 20:09
“Dünyada en ağır yük acı değildir.En ağır yük, acıyı paylaşacak bir insan bulamamaktır.” Süslenmiş sözlerden çok, içten gelen hakikatler var sayfalarda… Okudukça insanın içindeki sessizlik konuşuyor, sustukça cümleler derinleşiyor… Bu kitapta hayatın en sade ama en ağır gerçekleri anlatılıyor.. İnsan bazen hayatın hiç bitmeyecekmiş gibi sürdüğünü sanır… Oysa her başlangıcın içinde saklı bir son vardır… Günler geçer, yıllar değişir, yüzler kaybolur… Ve insan bir gün fark eder ki dünyada kalıcı olan ne makamdır ne de sahip olunan şeyler… Şükrü Erbaş’ın satırlarında insanın en çok kalbi anlatılır… Çünkü kalp bazen sustuğunu sanır ama hatıralar susmayı bilmez.. İnsan geçmişi ardında bıraktığını düşünür… Zamanın her şeyi sildiğine kendini inandırır… Ama bazı duygular vardır ki ne zamanla eskir ne de unutulmakla silinir… Sadece insanın içinde başka bir şekle dönüşür… Bir sızı olur… bir özlem olur… ama hep varlığını sürdürür… Bu kitap sevginin de başka bir tarafını gösterir… İnsan bazen hayatında öyle birine rastlar ki dünyanın bütün telaşı onun yanında anlamını kaybeder… Kalabalıklar azalır,gürültüler susar.. Ama aynı zamanda insan yalnız da yaşayamaz… İnsanı inciten de insandır, iyileştiren de… Bir kalbi kıran yine bir kalptir… Ama o kalbi onaran da başka bir kalptir… Bu yüzden acı paylaşıldıkça azalır… Sevgi paylaşıldıkça çoğalır… Ve insan, insanın yarasını yine insanla sarar… Bu kitap gerçekten insanın kalbine dokunan cümlelerle dolu.Hızlıca okunup bitirilecek bir kitap değil.Sindirilerek okunması gereken bir kitap. Bazı sayfaları tamamen çizdim.Bazı cümlelerde durup uzun uzun düşündüm. Çünkü insan düşünen bir varlık.Ve bazen bir cümle, insanın içinde uzun bir yolculuk başlatabiliyor. Şunu fark ettim ; hayatın içinden geçen onca şeyin sonunda geriye kalan aslında çok az ama o az şeyin içinde kalpler var, hatıralar var.Ve insanın insana bıraktığı izler… Belki de bu yüzden doğru… İnsanın acısını gerçekten insan alır.
İnsanın Acısını İnsan AlırŞükrü Erbaş · Kırmızı Kedi Yayınevi · 201814bin okunma