2026 6. kitabı
Okunma: 09 Mart 2026 04:40
Bazı kitaplar insanı kendi hikâyesiyle baş başa bırakır. Tam olarak öyle bir kitap. Bu kitap bana hediye edilmişti. Yaşam, ölüm ve felsefe üzerine kurulu üç başlık altında, şiirsel bir dil eşliğinde okurla buluşuyor. Aslında oldukça felsefi bir eser; ancak felsefeyi doğrudan anlatmak yerine, onu şiirsel bir anlatım aracılığıyla hissettiriyor. Bana hediye eden kişi kitaba “Yaşam” bölümünden başlamamı söylemişti. Önce o bölümü bitirdim, ardından “Ölüm” bölümünü okudum. Kitapta klasik anlamda bir anlatı ya da olay örgüsü yok. Kısa cümleler ve düşünce parçalarıyla insanın kendisine söylemeye çekindiği soruların bir yankısı gibi ilerliyor. Kitapta beni en çok etkileyen şey, fazlasıyla yalın olan metinlerin barındırdığı yoğun anlam oldu. İlk bakışta hızlı okunabilecek bir kitap gibi görünse de aslında sindirilmesi gereken bir eser. Okur zaman zaman kitabı tekrar açıp bazı bölümleri yeniden okumalı. Hatta o bölümlerin kendisinde uyandırdığı düşünceleri ve hisleri kaleme almalı. Bu şekilde kitapla kurulan ilişki çok daha anlamlı bir hâl alabilir. Kısacası bu kitap cevaplar veren değil, yoğun ve anlamlı sorular soran bir eser. Belki de bu yüzden bende, zaman zaman tekrar okunması gereken kitaplardan biri olduğu hissini bıraktı. İyi Okumalar Kitap Avcılar
De ki İşteOruç Aruoba · Metis Yayınları · 20186,8bin okunma