Merhabalar
Gerçek bir hayattan alınmış bir kitap ile geldim. Tarihin tozlu sayfalarına götüren bir okuma oldu.
Ben Suna kitabı, Emel Tuncay tarafından yazılan ve gerçek bir yaşam hikâyesini anlatan biyografik bir eserdir. Kitap, Suna (Tan) Yurtseven’in hayatını ve yaşadığı dönemi anlatır.
Kitapta, Suna adlı bir kadının çocukluğundan başlayarak hayatı anlatılır. Suna, İstanbul’un Çengelköy semtinde büyür ve Cumhuriyet’in ilk yıllarında yetişen bir genç kızdır. Küçük yaşlardan itibaren çalışkan, güçlü ve sorumluluk sahibi bir karaktere sahiptir.
Suna ilerleyen yıllarda hemşirelik mesleğini seçer ve hayatını insanlara yardım etmeye adar. Haydarpaşa Hemşire Okulu’nda eğitim görür ve mesleğinde büyük bir özveriyle çalışır. Zor dönemlerde, özellikle savaş ve sıkıntılı yıllarda, insanlara yardım ederek toplum için önemli bir görev üstlenir.
Kitap yalnızca Suna’nın hayatını değil, aynı zamanda Türkiye’nin Cumhuriyet döneminde yaşadığı değişimleri de anlatır. Eğitim, fedakârlık, insan sevgisi ve güçlü bir kadının kendi ayakları üzerinde durma mücadelesi kitapta önemli temalardır. Suna’nın öğrencileriyle kurduğu güçlü bağlar ve insanlara verdiği değer de hikâyede önemli yer tutar.
Ben Suna”, hayatını insanlara yardım etmeye ve eğitime adamış güçlü bir kadının gerçek yaşam hikâyesini ve Cumhuriyet dönemindeki toplumsal değişimleri anlatan bir biyografi kitabıdır. Kitapla kalın