·264 syf.····Okunma: 09 Mart 2026 14:20 Sevgili okurlar, sevgili yazarlar, sevgili Londralılar, sevgili Romalılar... Bilim kurgunun babası sayılan Jules Verne'in muhteşem bir eserini daha okumanın büyük keyfini yaşadım. Küçük bir spoiler uyarısını yaptıktan sonra devam edelim.
İngiliz Beyefendisi, dakik, mükemmelliyetçi, hayatını matematik yapan ve her koşulda soğukkanlı kalmayı başarabilen Phileas Fogg; çenesi düşük, Fogg'un uşağı Fransız Jean Passepartout; hırsızlık şüphesiyle Fogg'un peşini bırakmayan Dedektif Fix ile kocasının cenaze ateşinde kocası ile beraber yakılmaktan kurtarılan genç bir Hintli kadın olan Aouda'nın bir kıtadan diğerine, bir okyanustan diğerine sürüklenen 80 günlük dünya turuna konu olan maceralarını okurken büyük keyif aldım. Kurgusu iyi sayılacak bu eğlenceli kitabı göz açıp kapatıncaya kadar bitirdim. Sonu gizemli bir sürpriz (ecnebilerin mystery dediği tarz) ile biten, sonu ile insanı koltuğa yapıştıran filmlere ve kitaplara bayılırım. Bu kitabın sonu da iyi kötü buna benzerdi. Ehhh Fogg efendi; senin matematiğin bile coğrafya nedeniyle şaşabilir.
İyi okumalar diliyorum.