·224 syf.····Okunma: 09 Mart 2026 16:24 Kitap’ın Yolcuları, kağıt ve mürekkebin ötesine geçerek ruhun kendi kaynağına doğru çıktığı o derin ve sessiz yolculuğu odağına alıyor. Eser, sadece satır aralarında kaybolanları değil, o satırların işaret ettiği manevi hakikati arayanları bir araya getiren bir rehber niteliğinde. Kitabın en etkileyici yanı, yüksek bir çağrının yankılarını günlük hayatın sıradanlığı içinde nasıl duyabileceğimizi sade ve samimi bir dille anlatması.
Konusu itibarıyla, varoluşun gayesini ve insanın yaratıcısıyla olan bağını manevi bir yolculuk metaforu üzerinden işliyor. Karakterler ise aslında her biri birer "talip" olarak karşımıza çıkıyor; dünyevi hırslarından arınmaya çalışan, içindeki boşluğu manevi bir aşkla doldurmaya niyet etmiş ruhlar olarak resmedilmişler. Onların yaşadığı çatışmalar, sadece dış dünyayla değil, kendi nefisleriyle olan o kadim mücadelelerini yansıtıyor. Yazar, bu ağır ve derin konuyu hiç yormadan, kalbe dokunan bir teslimiyet diliyle aktarmayı başarmış. Okurken kendinizi sadece bir olay örgüsünün içinde değil, bizzat o manevi sofranın bir davetlisi gibi hissediyorsunuz.
Kitaba puanım: 8/10.