Spoiler İçerebilir!!!
Her cümlesini alıntı olarak paylaşmak istediğim kitap.
Yazarın, devamını yazmasa sonunda saatlerce ağlayacağım kitap.
Fantastik kurguları sevmesem de yıllar önce fantastik olduğunu bilmeden aldığım, okumaya bugünlere kıydığım seri. Nil beni hikayesine çekti ve karanlığa hapsoldum. İyi anlamda.
Pamir'le olan her sahnesini gülerek okudum, ilişkilerinin her boyutunu çok sevdim. Sonlara doğru hangi hızla okuduğumu bilmiyorum, olaylara yetişemedim bir an. En çok da Zifir'e üzüldüm. Bizim masum tüy yumağımız :(
Karakterlerin her birinin kişilikleri tam anlamıyla bana yansıdı, sevdim. Hepsi ayrı özenle yoğurulmuş ve elde edilmiş.
Final yaklaşırken, aklımdaki soru işaretleri bir bir silinmeye başladı, onu da sevdim. Ama o soruların cevaplarına bir hayli de şaşırdım.
Pamir, Nil'i yıllar öncesinden biliyormuş aslında. Nil, 11 yıldır Pamir'e duyduğu duyguların aslında fark edilmiş olmasına olan şaşkınlığı, ne yapacağını bilememesi... Pamir'in geçmişte, bünyesinin alkole alışmasının nedeni bu muydu?
Nil nasıl Pamir'e en ufak bir zarar gelse üzülüyorsa, Pamir'de de Nil'e karşı aynı şey var. Nil'in sevgisi, artık karşılıksız değil. Umarım Göğü Kafes'te hikâyeleri derin bir huzur bulur.
Ruh KadehiBeyza Aksoy