···Okunma: 09 Mart 2026 14:20 Hiç kimsenin sınanmak istemeyeceği durum ne olabilir sizce?
Mirza, kızının iyileşmesi için yardım toplayan bir bahçevandır. İnancı kesin, sabrı keskin; gönlü merhametli, aklı maharetli. Bir gün bir iş adamından gelen iş önerisine kayıtsız kalamaz. Ona yapılan iyilik karşısında o da bir iyilik yapmak ister, hem de en sevdiklerinden uzak kalmayı göz önüne alarak.
Yemliha Nasır'ı bulmak için Zekeriya ile iş birliği yapan Dadalıoğlu, birkaç kez vazgeçmek istese de gittiği yerden sağ çıkması olası değildir. Bir iyiliğin sonucunun buralara dek gelebileceğini kimse bilemezdi.
Sert eğitimlerden geçen, eline s*lah alan, i*şke*nceler yapmak zorunda kalan birini düşleyin. Hangi amaç buna göz yumdurur: aile mi, devlet mi, canın mı?
Tüm dünya Lağım Fareleri vah*şetine tanık olduktan sonra aranan adam olmuştu. Sürekli kaçırılmış, acılara maruz kalmış, ö*lümlerden dönmüştür. Tek amacı artık ailesine dönmekken bir gün o yol da kapanır. İşte o andan sonra bilinen adıyla Ebu Hasan olacaktı yine ama bu kez amacı başkaydı.
Ülkeler arası büyük bir sorun çıkartacak güçteki bir sırrı öğrenmek için kaç kişi feda edilebilir? Çöllerde yaşayan, kendilerini şehitlik bekliyor diye kandırılan yüzlerce insan nasıl olur da böyle bir kıyıma kalkışabilir?
İşler hiç de bildiğimiz gibi değil. Kimseye güven yok burada. Hepsi özel eğitimli, her türlü zorluğa göğüs germek üzere eğitilmiş onlarca insan, çeşitli ülkeler adına başka ülkerlerde ortalığı birbirine katıyor.
Bir akıl hastanesinde başlayan olaylar öyle günümüz gerçeklerine değiniyor ki... Sert anlatımların olduğu satırlarda gözlerimi kapattım çünkü bu bile bir sarsıntı nedeni insan olan için. Bu denli psikolojik sınırlarının zorlandığı kişileri görüp iç yüzünü gördüğüm her olayda büyük bir şaşırma yaşadım.
Yemliha'nın sakladığı sır ne? Lağım Fareleri kim? Sinematik anlatım biçemiyle bitmeyen olayların sıralandığı kurgu(!) gerçekten unutulmazlarda yerini aldı. Dayı, Yılan, Kuzgun, Filozof, Özkan, Celal Han... Okumak için cesaret gerekti.
Yazarın kalemi güçlü, keskin, etkili. Okumanızı öneririm ancak sert anlatımlar olduğunu bilin.
Betikle esen kalın.