Seray ŞahinerGelin Başı
Su gibi akıcı bir kaleme sahip olan yazarımızın bir çok eserini severek okumus kalemine hayran bir okuru olarak #gelinbaşı nı da bir solukta okudum arkadaşlar.
Karakterlerinin kadınlardan oluşan bu eser toplam on öyküden oluşan kara mizahla kaleme alınmış gerçeklik payının yüksek olduğu hayatın içinden,içimizden olan kahramanlardan oluşuyordu Hangi öyküyü daha cok hissettiniz derseniz?Tüm öyküler yüreğime dokundu derim.
Sorumlu ve Sorunlu öyküsünde,seviyorum diye kandırdığı ama nişanlısından vazgeçemeyip arkasında yarım bıraktığı kadını hiçe sayan kendi icin yaşayan bencil bir adamın ardında yarım bıraktığı bir kadın karakterimiz var.
Kendini sorunlu gören kadın karakterimiz,sorumlu olan adamın evlendiği kadın hastalığa yakalandığında kendisinin yerine geçen kadına merhamet eden güzel bir yüreğe sahip,kendini yalnızlığa mahkum etmis,güya hiçbir şeyi takmayan bir kadının hikayesiydi.
Buzdolabı Süsü öyküsünde,ev arkadaşıyla sevgili olan ikilinin ayrılık sonrası evi kadın tutmuş olmasına rağmen evi adama bırakıp giderken bile ütünün fişini çekmesini,kapıyı kilitmeden uyumamasina kadar tembihleyip giden bir kadının kendini o adamın,annesi yerine koyduğunu farkettim.Ayrılmışsınız mübarek,beraberlik boyunca zaten adama anne olmuşsun bırak artık annelik yapmayı,ayrılırken bari onu düşünme.Bu kadar fedakarlık bana pes dedirtti.Bırakın adamlara anne olmayı zaten herkesin bi annesi var …
Uzun uzun tüm öyküleri burda anlatmayacağım.
Modern Türk öykücülüğünü seviyorsanız,özellikle de kadın sesinin gür çıktığı, samimi ve bizden hikayeler arıyorsanız bu eser tam sizlik
Kalın sağlıcakla
@dogankitap_etkinlik @dogan_kitap Oktay Volkan Alkaya #okuyanteraziokuyor #okuyanterazi #reklamdeğiltavsiye
Gelin BaşıSeray Şahiner · Doğan Kitap · 2026967 okunma