"Merhaba arkadaşlar
Bugün size çocukluk travmalarının bir ömür peşimizden nasıl geldiğini ve onlarla yüzleşmenin iyileştirici gücünü Ayla'nın hikayesi üzerinden anlatan 'Benden Geriye Kalanlar' kitabından bahsedeceğim."
Ayla, sevgisizliğe mahkum bir çocukluktan, kimsenin beklemediği kadar güçlü bir kadına dönüşen bir kahramandır. Babasının öfkesi ve annesinin gidişiyle evin yükü üzerine kalmış olsa da, o pes etmeyip üniversite eğitimini tamamlayarak hayallerine tutunmuştur.
Aradan geçen uzun yıllara rağmen geçmişin gölgesi peşini bırakmaz. Hayatının son evresinde ciddi bir hastalıkla mücadele ederken, her şeyi geride bırakmak için çocukluğunun geçtiği köye döner. Ailesine haber vermeden çıktığı bu yolculuk, aslında hüzünlü bir vedadır. Eski evinde annesine, babasına, eşine ve çocuğuna mektuplar yazarak; çocukluğundan beri taşıdığı yalnızlığı ve söyleyemediği kelimeleri kâğıda döker.
bıraktığı mektuplarla geçmişin tozlu kapılarını aralarken; aslında kendi içindeki kırgınlıkları, söyleyemediklerini ve yıllarca biriktirdiği öfkesini temize çeker.
Kitapta, geçmişteki travmaların bugünkü psikolojimizi ve karakterimizi nasıl inşa ettiğini görüyoruz. Ayla’nın hikayesi, geçmişten kaçmak yerine onunla barışmanın ve yüzleşmenin ne kadar dönüştürücü olduğunu gözler önüne seriyor.
"Ayla'nın babasıyla olan hesaplaşması sanki benim hayatımdan bir parçaydı; bu yüzden kitabı sadece okumadım, adeta yaşadım. Hikayeyi takip ederken bazen Ayla'yı eleştirdim, bazen kendimi sorguladım. Kitabın akıcı üslubu ve etkileyici betimlemeleri sayesinde, elimden bırakamadığım bir yolculuk oldu."
Sevgili yazarımız @gulcan.kurtul
Ve bu güzel kitabı okumama vesile olan İLKNUR na emeklerinden dolayı çok teşekkür ederim.