Merhaba sevgili kitapsever dostlarım. Bugün sizlere Kopenhag serisinin 3. Kitabı olan rıhtım ile geldim. Ben tüm seriyi okudum ve bayıldım.
On beş yaşındaki Oscar Dreyer-Hoff ortadan kaybolduğunda, polis onun sadece evden kaçtığını varsayar; dünyanın her yerindeki gençlerin yaptığı gibi, genellikle göz ardı edilen bir "ortanca çocuk" vakasıdır bu. Ancak telaşlı ailesi, korkunç bir şeyler olduğundan emindir. Ne de olsa, hangi firari arkasında şu satırların yazılı olduğu bir not bırakır ki:
"Etrafına baktı ve Basil Hallward'ı bıçaklayan bıçağı gördü. Üzerinde hiç leke kalmayana dek onu defalarca temizlemişti. Bıçak parlaktı ve ışıldıyordu. Ressamı öldürdüğü gibi, ressamın eserini de öldürecekti ve bu her anlama geliyordu. Geçmişi öldürecekti ve o öldüğünde, kendisi özgür olacaktı."
Bu pek yeterli bir ipucu değildir ancak dedektifler Jeppe Kørner ve Anette Werner'in elindeki tek şey budur. Ve her geçen saat kayıp birini bulma ihtimali azaldıkça, bu ipucuyla yetinmek zorunda kalacaklardır.
Kitap, sadece bir cinayet çözümü değil, aynı zamanda aile içi dinamikler ve "ortanca çocuk" sendromu gibi toplumsal/psikolojik temalara da dokunuyor.
Genel olarak, klasik bir "kim yaptı?" hikayesinden ziyade, karakterlerin geçmişiyle yüzleştiği ve sanatsal referanslarla zenginleşmiş bir polisiye olduğunu düşünüyorum