2026 6. kitabı
Eveet nerden başlasak bilemiyorum. İlk önce şunu söylemek isterim ki artık bu serinin bitmesini istedim okurken ve bittiğinde bir tık rahatladım. Çünkü bence yazarın biraz kafası karışık gibiydi ya da hala kaleminde oturmayan bir şeyler var. Sırf bu kitabın nasıl sonuçlanacağını öğrenmek için sona kadar geldim. Öncelikle genel kitaptan bahsetmem gerekirse aslında sürükleyici başladı kitap ama sonra kitap çok bölündü bence. Romeria ve zander ayrı bir yerde. Atticus ayrı bir yerde, Annika ve tyree ayrı bir yerde. Film gibi okuması keyifli olsa da ben birini okurken diğerinden koptum birazcık. Tyree ve annikadan sonra Zanderın ağzından okumak çok sıkıcı geldi mesela. Böyle olmasını istemezdim. Tyree ve Annika çiftini çok sevdim ve daha sonrasında neler yaşadıklarını da bir tık öğrenmek isterdim. Atticus beni aşşşırı hayal kırıklığına uğrattı. O kralın karısı hakkında düşündüklerinden sonra aramıza bir mesafe girdi… Tüm kitap boyunca Malachi ın yaptıklarından aşşşşırı rahatsız oldum. Ciddi anlamda yaptığı işkenceler, kadınları insanları öldürüşü, o canavarlarının insan kadınlara te… etmesi vs. Beni aşırı tiksindirdi. Malachi nasıl bir tanrı olabilir aklım almadı açıkcası. En çok üzüldüğüm şeylerden biri final sahnesinin bu kadar apart topar yazılmış olması. Sanırım son 50 sayfada falan son savaş sahnesi oldu ve oldu bitti her şey. E o zaman niye bu kadar uğraştık? Bu kadar büyük Malachi ın kendi canavarı Daknaar tarafından ısırılıp öldürülmesi bana aşşırı mantıksız geldi. Bütün kitap boyunca acaba Aofie nerden çıkacak diye bekledim, kadın bi uyandı sonra zaten dünyayı kurtardılar kadın kayboldu bunun da gerçekten saçmalık olduğunu düşünüyorum. Ayrıca bence Romerianın annesi ve babasının gelmesi de saçmaydı. Açıklanmayan çok şey oldu akılda çok fazla soru kaldı, kesinlikle böyle bitmesini istemezdim. Dediğim gibi tüm kitap güzeldi okuması keyifliydi , ama son 50 sayfa hayal kırıklığıydı benim için. Her neyse bir seriyi daha sonlandırmış bulunduk.
Tanrıların ve Hiddetin ŞafağıK. A. Tucker · Artemis Yayınları · 202552 okunma