Söze şöyle gireyim açıkçası kitabın hitap ettiği kitlede olmadığım için başlarken pek bir hevesle başlamadım 20 yaşında birisi olarak kitabın içinden kendime pek bir şeyler çıkaramadım sadece şöyle aydınlanmalar yaşatabilir en çok da benim yaş grubuma: ailemin bana olan birtakım davranışları ve sözlerinin ardında aslında nasıl bir mana yatıyor idrak edebilmemize yardımcı oluyor ve bunun sonucunda da bu sözlerin üzerimizdeki olumsuz tesirini bir nebze de olsa kontrol edebilmemiz sağlıyor kendime çıkardığım pay buydu.
Bununla beraber kitabın içinde verilen örnekler bir kurgu ürünü değil gerçek hayattan ailelerin gerçek hayat öyküleriiydi aynı zamanda doğan cüceloğlu kendi hayatından da örnekler vermişti ve bu da söylenilen sözlerin bir ihtimal olarak kalmaktan çıkıp gerçekten de az veya çok bize dokunabilmesine imkan sağlıyordu bu şeffaflık ve bu gerçeklik hoşuma giden yanlardan bir tanesi
Tabii ki kitap başından sonuna kadar tamamen ebeveynler için yazılmış bir kitap değil hayatta içinde bulunduğumuz rolümüz ne olursa olsun ölene kadar taşıdığımız bir sıfatımız var insan olmak bundan dolayı bütün insanların hayatlarında yaptığı ortak hataları olabilir ortak çıkmazlara girebilirler bir anne de olsa baba da olsa çocuk da olsa kitapta bu konulara değinilmiş örnek veriyorum stresli olduğumuz herhangi bir durum karşısında stres yönetimini ve zaman yönetimini nasıl yapabiliriz veya ders çalışmaya başladığımızda etkili ve verimli ders çalışma teknikleri gibi basit ama ihtiyaç duyduğunuzda hayatınızı kurtaracak bir takım bilgiler de var içerisinde az da olsa
Başta da söyledigim gibi kitabın olmadığım için buna bir puan vermeyecegim ama bir anne olarak okusaydım eminim vereceğim en düşük puan yedi olurdu üç puanı da kitap kısa olduğundan dolayı ebeveynlikle ilgili aklımıza takılan bir çok sorunun cevapsız kalışından kırardım