2026 8. kitabı
Okunma: 09 Mart 2026 00:00
Baharın İlk Şarkısı, gürültülü duygularla değil; sakinliğiyle, sadeliğiyle ve insanın içine usulca dokunan anlatımıyla etkileyen kitaplardan biri oldu benim için. Okurken insanı derinden sarsan büyük olaylar ya da çarpıcı kırılmalar sunmuyor belki; ama satır aralarına yerleşen duygular, insanı durup düşünmeye davet ediyor. Yazarın dili oldukça yalın, hatta yer yer neredeyse fısıltı gibi. Bu yalınlık hikâyenin gücünü azaltmak yerine tam tersine daha sahici kılıyor. Çünkü bazen hayatın en gerçek yanları, en sade cümlelerde saklıdır. Kitabı okurken birçok yerde kendimi hikâyenin içinde değil de kendi düşüncelerimin içinde dolaşırken buldum. Belki de bu yüzden kitap, bitip kapandıktan sonra bile zihnimde yaşamaya devam etti. Bazı kitaplar okurunu sarsar, bazıları ise sessizce yanında oturur ve onunla birlikte düşünür. Baharın İlk Şarkısı benim için ikinci türden bir kitap oldu. Büyük gürültüler yaratmadan, abartılı duygulara yaslanmadan; küçük ama gerçek hislerle ilerleyen, sakin ama kalıcı bir iz bırakan bir okuma deneyimi sundu. Kitabı bitirdiğimde içimde tam olarak tarif edemediğim bir duygu kaldı: sanki bir şeyler değişmişti ama bu değişim sessizce gerçekleşmişti. Belki de bazı kitapların değeri tam olarak burada gizlidir; okurken değil, bittikten sonra insanın içinde yankılanmaya devam etmelerinde.
Baharın İlk ŞarkısıBahar Eriş · Alfa Yayınları · 20251,076 okunma