Kül ve Ateş
2020 1. kitabı
Okunma: 12 Mart 2020 00:00
Bu kitapta serinin evreni önceki kitaba göre çok daha geniş ve anlaşılır bir şekilde anlatılmış. İlk kitapta yalnızca temelini gördüğümüz dünyanın, bu kitapta biraz daha derinleştiğini ve farklı yönlerinin gösterildiğini söylemek mümkün. Bu sefer hikâyeyi Melany’nin ikiz kardeşi Melody’nin başından geçenler üzerinden okuyoruz. Yazarın kaleminin önceki kitaba göre belirgin şekilde güçlendiğini rahatlıkla söyleyebilirim. İlk kitapta karakterlerin kişilikleri çoğu zaman yalnızca var olan bir özellik gibi dururken, bu kitapta karakterlerin kişilikleri konuşmalarına ve yaşanan olaylara daha fazla yansıtılmış. Kitaba ilk başladığımda Melody’nin kişiliğinin Melany’ye, yani ikiz kardeşine, çok fazla benzeyeceğinden korkmuştum. Ancak karakterin oldukça oturaklı ve farklı bir şekilde yazıldığını görmek hoşuma gitti. Bu durum, sanki yazarın önceki kitapta yaptığı bazı hatalardan ders çıkararak hikâyeyi daha sağlam bir noktaya taşıdığını düşündürdü. Yine de gözüme takılan birkaç küçük nokta olmadı değil. Bunlardan en belirgini bazı karakterlerin hikâyede oldukça arka planda kalmasıydı. Serüvenimiz çoğunlukla Melody, Astrid ve Mylo üzerinden ilerlerken diğer karakterlerin olaylar üzerindeki etkisini pek fazla göremedim. Bu da zaman zaman evrende bulunan bazı karakterlerin potansiyelinin tam olarak kullanılmadığı hissini oluşturdu. Son Yorumum 2. kitap, yazılan ilk kitaba göre daha oturaklı bir anlatıma sahip olmuş. Yazar, olayları aşırı hızlı bir şekilde geçmek yerine sindire sindire, ana karaktere mola vererek anlatmayı başarmış. İlk kitapta yakındığım üstünkörü “büyü atıyorum” kısımları yerine daha fazla betimlemeye gitmiş. Karakterler arası ilişkiler hoşuma gitmiş olsa da arka plana atılan karakterlerin potansiyelini gördükçe üzülmeden edemiyorum. Kül ve Ateş
Kül ve AteşBuse Pendaz · Ephesus Yayınları · 2019195 okunma