Armoni Elementleri Serisi 2

12 Mart 2019
Ephesus Yayınları

2019 21. kitabı
Okunma: 29 Temmuz 2019 04:47
İlk kitaba göre fazla bir ilgi duymamıştım başlarda fakat sonrasında içerisine daha fazla çekiyor ve heyecan veriyor. Mutlaka bilim kurgu okuyor iseniz veya başlamak istiyorsanız bu kitap gayet iyi. Tavsiye ediyorum. İkiz kardeşinin ölümünden sonra herşeyi daha evine ailesine yeni kavuşan melody almıştı üzerine. Bu yük ne kadar omuzlarına ağır gelse de taşımak zorundaydı. Kardeşine söz vermişti. Herkesi korumak onların yerine kardeşi gibi kendi canını feda etmek zorundaydı. Çaresizlik içinde devam ettiği bu yolda zaman zaman arkadaşı sandığı insanlardan da darbe almıştı. İkisine çok benzediğinden onunla kimse konuşmak istemiyordu. Ama melody o kadar güçlü ki onun da üstesinden gelmişti. Kitabın sonu ise mükemmel bitiyor.
Kül ve Ateş
2020 1. kitabı
Okunma: 12 Mart 2020 00:00
Bu kitapta serinin evreni önceki kitaba göre çok daha geniş ve anlaşılır bir şekilde anlatılmış. İlk kitapta yalnızca temelini gördüğümüz dünyanın, bu kitapta biraz daha derinleştiğini ve farklı yönlerinin gösterildiğini söylemek mümkün. Bu sefer hikâyeyi Melany’nin ikiz kardeşi Melody’nin başından geçenler üzerinden okuyoruz. Yazarın kaleminin önceki kitaba göre belirgin şekilde güçlendiğini rahatlıkla söyleyebilirim. İlk kitapta karakterlerin kişilikleri çoğu zaman yalnızca var olan bir özellik gibi dururken, bu kitapta karakterlerin kişilikleri konuşmalarına ve yaşanan olaylara daha fazla yansıtılmış. Kitaba ilk başladığımda Melody’nin kişiliğinin Melany’ye, yani ikiz kardeşine, çok fazla benzeyeceğinden korkmuştum. Ancak karakterin oldukça oturaklı ve farklı bir şekilde yazıldığını görmek hoşuma gitti. Bu durum, sanki yazarın önceki kitapta yaptığı bazı hatalardan ders çıkararak hikâyeyi daha sağlam bir noktaya taşıdığını düşündürdü. Yine de gözüme takılan birkaç küçük nokta olmadı değil. Bunlardan en belirgini bazı karakterlerin hikâyede oldukça arka planda kalmasıydı. Serüvenimiz çoğunlukla Melody, Astrid ve Mylo üzerinden ilerlerken diğer karakterlerin olaylar üzerindeki etkisini pek fazla göremedim. Bu da zaman zaman evrende bulunan bazı karakterlerin potansiyelinin tam olarak kullanılmadığı hissini oluşturdu. Son Yorumum 2. kitap, yazılan ilk kitaba göre daha oturaklı bir anlatıma sahip olmuş. Yazar, olayları aşırı hızlı bir şekilde geçmek yerine sindire sindire, ana karaktere mola vererek anlatmayı başarmış. İlk kitapta yakındığım üstünkörü “büyü atıyorum” kısımları yerine daha fazla betimlemeye gitmiş. Karakterler arası ilişkiler hoşuma gitmiş olsa da arka plana atılan karakterlerin potansiyelini gördükçe üzülmeden edemiyorum. Kül ve Ateş
HER YENİ BAŞLANGIÇ BERABERİNDE SONU GETİRDİ
2020 5. kitabı
Okunma: 18 Haziran 2020 18:20
Armoni elementlerinin ikinci kitabı olan kül ve ateşi bitirdim. Kitabı çok sevdim yazarın betimlemeleri çok iyi birinci kitap daha iyiydi ama bu kitap melany'nin kardeşi melody'nin hikayesi. Kitabı okurken aklınıza çok soru takılıcak ama kitabın son sayfalarında hepsinin cevaplarını alacaksınız. Üçüncü kitabı sabırsızlıkla bekliyorum.
2021 5. kitabı
Bugün ziyaret edeceğimiz evren tehlikesiz merak etme! Nemesis Krallığının topraklarından başlayacağız. Melody, Melany ikiz kardeşlerin kaderinde geleceği kurtarmak için savaş varken geçtiğimiz kitap da Kahin yani Melany savaşı durduktan sonra ölüyor. Ve Melody kurtardığı kardeşi onun yerine hayatını sanki Melany gibi yaşıyordu. Fakat Kahin öldükten sonra Melody arkadaşlarını korumak için kardeşine söz veriyor. O sırada kahin külleri çalınıyor. Element turnuvası öncesinde Melody bu hırsızın peşine tek başına düşerken bi yandan Prenses olarak saklanan görevlerini yerine getirmeye çalışıyor. Fakat hiç kimse Melody eskisi kadar iyi ve düşünceli davranmıyor. Bu sorunların ortasında Nemesis bekleyen büyük tehlikeyle yüzleşiyoruz.
2026 22. kitabı
Merhabalar Bugün sizlere fantastik kurgu olan Armoni Elementleri serisinin ikinci kitabı Kül Ve Ateş ile geldim. "Her yeni başlangıç beraberinde sonu getirir." O gittiğinde herşey değişmişti üstelik küllerini de çalmışlardı. Melody, intikam ateşiyle yanıp tutuşuyor, bir yandan da Nemesis'teki hayatını yoluna koymaya çalışıyordu. İkizi arasında yalnızlığıyla bşi etmeye çalışan bir kardeş, sorunlarını kendi başına halletmeye çalışan donuk bakışlı bir kızve insanlardan umudunu kesmiş bir genç adam bırakmıştı. Peki kötüye giden herşey onları bir daha toplayabilecek midir. "Ölümün fısıltısını ensende hissediyor musun? " Melody'nin başınaysa şeytanın ta kendisi üşümüştü. Hiç bir şey göründüğü gibi değildi ve görünen gerçek hiç bir zaman doğru olmayabilirdi. Melody karanlığın arasından beliren ışığın karanlıktan daha da karanlık olduğunu anladığında irkildi. Ensesinde hissettiği titrek nefes onu ürkütüyordu. Herşeyin gerçekleşebileceği tek yerde tehlikenin içinde araftaydı. Üstelik orada yalnızda değildi... "Kehanet ile kötülük arasında duran madalyonun ikinci yüzü oydu. Peki, madalyonun ilk yüzü kimdi. Şimdi onun için geliyordu..." Bütün bunlar herşeyin bittiğini düşündüğüm anda başlamıştı. Kardeşimin söylediği doğruydu bu bir elveda değil. Bir başlangıçtı. Fakat kimsenin bilmediği birşey vardı. Bu her şeyin yeniden nasıl başladığının hikayesiydi. Yinede unutulmamalıydı her yeni başlangıç sonu getirirdi. Bu Melody Valerie Nemesis ve kardeşi Melany hikayesi...
2020 63. kitabı
Okunma: 01 Mayıs 2020 12:20
Kitap gerçekten çok güzeldi. Ama ilk kitaba göre daha az heyecan verici idi. Son 3-4 bölüm beni benden aldı özellikle son bölüm. Kitapta her bölüm ayrı ayrı işlenmiş ve intikam, savaş, mücadele gibi kısımlar en sona hepsinin birleşimine bırakılmış. Ama sonunu hayal bile edemezsiniz. Ben şok oldum.
2021 36. kitabı
Okunma: 26 Şubat 2021 11:55
Armoni Elementleri: Kül ve Ateş ~ Buse Pendaz . “HER YENİ BAŞLANGIÇ BERABERİNDE SONU GETİRİRDİ.” . İlk kitap Kahin ve Anka’nın finalinden sonra büyük bir şok ve merakla ikinci kitaba başladım. Başta hadi canım böyle değildir bence gerçek değil diye umutsuzluğa kapıldığım anda olaylar daha da karışınca bir fikir yürütemeden devam ettim. İlk kitapta fitili ateşlenen savaştan sonra bu kitabı ikiz kızımız Melody tarafından okuyoruz. Onun alışkın olmadığı bir ortamda yaşadıklarını ve hem kendi içindeki hem de dışarıya karşı savaşını okuyoruz. İlk kitapta Nemesis Kraliyeti ve Element akademisi element oyunlarından bahsetmiştik. Şimdi element oyunlarına şahit olduğumuz sahneleri çok sevdim. Spoiler vermeden bahsetmeye çalışıyorum ama ilk kitabın finalinden sonra çok zor. Sadece şunu bilin ki oluşturulan evren, elementler, karşılaştığımız farklı yaratıklar ve peşinde olduğumuz intikamla durmadan devam ediyoruz. Kitabın ilk kısımlarında hep bir bekleyiş vardı bende. Çalınan küller ve beklenen bir haber ama sonra tam kendimi olaylara kaptırdığım anda finale yaklaşırken hem beklenen hem de beklenmeyen son üçüncü kitap heyecanını zirveye taşıdı. Yazarın oluşturduğu dünya zaten çok güzel ve ilk kitapta da belirtmiştim olaylar çok hızlıydı ama bu kitapta bence daha sindirilerek ve daha detaylı yazılmıştı. Element kontrolü ve büyü işi zaten heyecanlı bir konu bir de Melody, Astrid ve Mylo ile maceraya atılınca her olayı soluksuz okudum. Fantastik bir evren ve içi dopdolu bir dünyanın kapısını aralamak istiyorsanız bence okumalısınız. Kızıl Kıyamet yorumu da en kısa zamanda gelecek çünkü o finalden sonra gerçekten kıyameti yaşayacağız! Kitabın kapağında cümle aslında her kitabı özetliyor be her yeni
2021 21. kitabı
Okunma: 01 Mayıs 2021 00:24
ARMONİ ELEMENTLERİ KÜL VE ATEŞ - BUSE PENDAZ "Doğru olan hikaye, asla asıl haliyle kalmıyordu." Melody, intikam ateşiyle yanıp tutuşuyor, bir yandan da Nemesis’teki hayatını yoluna koymaya çalışıyordu. Herkesi korumak, onların yerine kardeşi gibi kendi canını feda etmek zorundaydı. Çaresizlik içinde devam ettiği bu yolda zaman zaman arkadaşı sandığı insanlardan da darbe almıştı. Kahin ve Anka’nın finalinden sonra büyük bir şok ve merakla ikinci kitaba başladım. Bu kitabı ikiz kardeş Melody'nin ağzından okuyoruz. Yazarın oluşturduğu dünya çok güzel zaten ilk kitabın yorumunda da bahsetmiştim bundan. İlk kitap aceleci anlatım tarzında yazılmıştı fakat bu kitapta yazarımız olayları ve duyguyu daha sindirerek ve detaylı şekilde yazmış. İlk kitaba göre çok durağan ve Melody'nin geçen zaman boyunca içinde bulunduğu durumu anlatmasıyla geçti. İlk kitapta çok fazla aksiyon okuyunca bu kitapta da aynısını beklemiştim. Melody'nin verdiği sözleri tutuşu çok hoşuma gitti fakat nasıl bir karakterde olduğunu hala anlayamadım. Kitabı okurken aklınıza çok soru takılıcak ama kitabın son sayfalarında hepsinin cevaplarını alacaksınız. Kızıl Kıyamet yorumunda görüşmek üzere... Sevgiyle ve kitapla kalın ❤
2020 5. kitabı
Okunma: 23 Şubat 2020 21:16
Sonunu tahmin ediyoesunuz fakat öyle olmadığını umuyorsunuz. Ben sonunu okuduğumda hayal kırıklığına uğramıştım. Ama yinede beğendim. Sürükleyici anlatımıyla sıkmadan ilerliyor. Karakterlerle kendinizi bulabiliyorsunuz. Olaylar karşısımda çokca kez "Ben ne yapardım." diye düşünmekten kendinizi alamıyorsunuz.
2021 14. kitabı

Buse PendazYazar · 3 kitap
1 Haziran 1999 tarihinde doğan Buse Pendaz İstanbul'da yaşamaktadır. Eğitimine Piri Reis Üniversitesi'nde, Endüstri Mühendisliği okuyarak devam etmektedir. Yazmaktan hiç vazgeçmemiş ve küçük hikayelerini büyülterek onları roman haline getirmiştir. Armoni Elementleri Serisi fantastik edebiyat tutkunları tarafından severek okunmaktadır.