Karındeşen Jack Serisi 2. Kitap

İlk Yayın Tarihi:
Eylül 2017
Ephesus Yayınları
Orijinal Adı:
Hunting Prince Dracula (Stalking Jack the Ripper #2)
Ciltli

OKUMADAN GEÇMEYİN#1❤
2020 41. kitabı
Okunma: 17 Nisan 2020 11:45
Kül ve Kan da 1. kitabı gibi çok güzeldi. Şimdi ilk olarak karakterleri yorumlayalım. Audrey Rose*trajik olaydan sonra biraz yaralanmıştı. Haksız diyemeyiz böyle bir olaydan sonra millet hayatını çürütürken yaralarını unutmaya ve kendinini işine vermeye çalıştı cesur ve yılmayan kızımız . İyiki de öyle yaptı. hayat bu dünyaya bir kez geliyosun ne gerek var çürütmeye. Zaten kitabın sonlarında hiç olmadığı kadar iyi vakit geçirdi ./Okuyanlar anladı/ son olarak Thomasın değerini daha iyi anlamaya başladı. Thomas * her zamaki mükkemel Thomastı.Bide odun yanlarını görmüş olduk. O şakayı audrey unutmuş olabilir ama ben unutmadım. Karakterlerden bahsettik şimdi asıl konuya gelirsek talihsiz karakterlerimizin hayatındaki aksiyon bitmezken bizim hayatta aksiyon bulunmamaya devam ediyo. bu seferki katilimiz önceki katilimizden bir tık daha kurnaz ve manyak. kerri manisalco ne yaşıyoda bu kadar kusursuz bir planı yaparak katile nasıl oturttuğu hakkında bi fikrim yok ama yapmaya devam et güzel yazan kadın.Son 100 syf o kadar güzeldiki soluksuz okudum. HELE BİDE O SON shiplememek elde değil. Bu seriyi seveceğinizi umarak öneriyorum.Gotik tarz kitapları seviyosanız. bi okuyun derim. EPHESUS 3. KİTABI BEKLİYORUZ sevgiyle kalın ,mutlu kalın
2020 12. kitabı
Okunma: 18 Mart 2020 08:07
İlk kitap 'Gölge ve Kan 'ı severek okumuştum... Devamı niteliğinde ki Kül ve Kanıda oldukça başarılı buldum... Karakterlerimiz Audrey Rose ve Thomas yine ilgi çekici,gizemli bir maceraya atılmışlar...Tarihsel kurguları okurken ayrı bir keyif alıyorum... Yazarın sunduğu gotik atmosferde kaymağı oluyor benim için...Adli tıp,cinayetler, şüpheliler, sırlar,aile geçmişleri ve bunların karanlığında yaşanan masumane bir aşk...İlk kitap Fransa 'da ikinci kitap Roma'da ve finalden anladığım kadarıyla üçüncü kitapda Amerika'da olacağız ... Hadi bakalım, merakla bekliyorum....
2022 18. kitabı
Okunma: 08 Mart 2022 00:00
Selam millet ‍ Bir haftadır post atamıyordum internet sıkıntısı yüzünden ama geri geldim hem de Karındeşen Jack serisinin 2. kitabıyla Bu kitabı ilkine göre daha çok sevdim diyebilirim Kitabın konusuna gelecek olursak Audrey Rosa ve Thomas, Karındeşen Jack olayından sonra Romanya’daki Adli Tıp okuluna gitmek için Doğu Ekspresine binerler. Birlikte gidecekleri okul için heyecanlılardır ama kader onların peşini daha trendeyken yakalar. Bir Drakula vakası ile karşı karşıyadırlar.Audrey Rosa daha yaşadıklarının etkisinden çıkmamış olsa da kendini bir cinayet serinin ortasında bulur. Efsanelerle harmanlanmış vampirler ve kurtlarla araya serpiştirilmiş flörtleşmelerle dolu dizgin hikaye. Kitabın yorumuna gelecek olursak Yazarın en sevdiğim yanı her iki kitabından da kitabını yazarken esinlendiği olayları en sonda anlatması. Gerçekle iç içe geçmiş olması beni bu seriye daha çok bağladı. Yazarın dili gayet akıcı. İlk kitapta sonlara doğru katili tahmin edebilmiştim ama bu kitapta gerçek açığa çıkana kadar edemedim. Audrey Rosa’ya bu kitapta daha çok sevdim. Yaşadığı korkunç olaylardan etkilenmiş olsa da kadınlığından güç alarak tekrardan korkularıyla yüzleşmiş olması bende hayranlık uyandırdı. O dönemde bu baş kaldırı pek de kolay değil. Thomas ise muzip cevapları her an atıfta bulunması ile beni gülümsetti. İlk kitaba göre sanki daha arka planda gibiydi. Serinin üçüncü kitabında ikisini bir arada daha çok okumayı diliyorum ve sizlere alıntı bırakarak kaçıyorum ‍ #alıntı Usulca kenara çekildim fakat kalabalığın arasına karışmaya niyetim yoktu. İtaatsizliğim sebebiyle beni programdan atması umrumda değildi. Sırf Tanrı bana çocuk doğurma kabiliyeti bahşetti diye aklım yetersizmiş gibi davranılmasını kabul etmeyecektim. Korunmaya ihtiyacın olmadığını biliyorum ama seni daha
2021 8. kitabı
Okunma: 27 Aralık 2021 22:26
️️️️️️️️️️️️️️️️️️️️️️️️️️️️️️️️️️ Harika akıcı bir dil , mükemmel örgü dizimi, ve sürükleyici hikaye. Geçişler efsane .............. ️️️️️️️️️️️️️️️️️️
2021 1. kitabı
Okunma: 09 Ocak 2021 15:17
Kül ve Kan'ı okurken ilk elli sayfa civarı sıkılmıştım. Fakat ilk kısım kurguya giriş kısmı olduğu için bu çoğu kitap için olağan bir durum aslında. Romanın genel havasını beğendim, bazı yerlerinde gerçekten ürktüm, bazı yerlerindeyse hayal gücüm eksik kaldı, okurken zihnimde canlandırdığım olaylar düşük bütçeli film gibi kesintiye uğradı ama bu beni üzen bir durum değil çünkü hayal gücümü zorlayıp yazarın tasvir ettiği görüntüyü hayalimde canlandırmaya çalışmak benim için ayrıca keyif verici. Ve yine ilk kitabında olduğu gibi bu kitapta da açıklanıncaya kadar katilin kim olduğunu bulamadım. Yazarın bu yönünü seviyorum. Son sayfaya gelinceye kadar olaylar diri kalıyor ve beni şaşırtmayı başarıyor. Değinmek istediğim bir nokta daha var: Yazarın Audrey Rose için çizdiği profil. O yıllarda bazı toplumlarda kadınlara verilen (ya da verilmeyen) değere başkaldırı niteliğinde bir karakter oluşturmuş ve bunu sıkça belli etmiş. Kadınların da erkeklerle eşit olanaklara sahip olduğunda başaramayacağı şeyin olmadığı üzerine vurgu yapmış. Bu yönü hoşuma gitti. Fakat her şeye rağmen düşünce yapıma uymayan durumlar da vardı. Her ne kadar olay örgüsü, karakterleri, yer ve zaman tasvirleri bakımından benden tam not alsa da bazı konular puan kırmama yol açtı.
2020 30. kitabı
Okunma: 13 Aralık 2020 23:10
Kül ve Kan'ı bu sene içerisinde okumama rağmen üzerinden biraz zaman geçti yine de kitapla ilgili düşüncelerimi paylaşmak istedim. Neden bilmiyorum ama bu kadının kitaplarında katil çok kolay tahmin edilir oluyor. Serinin ilk kitabı Gölge ve Kan'da olduğu gibi bu kitapta da daha ilk sayfalardan katilin kim olduğunu bildim. Bu durum okuma zevkimi biraz sekteye uğratsa da kitabın gidişatı ve yazarın olayları bağlayış şekli hoşuma gitti. İlk kitaba nazaran çok daha iyi bir kitap koymuş ortaya. Kitabın Romanya'da geçiyor olması ve kış ayında dağın ortasında gizemli bir şatoda olmalarını çok sevdim. İkinci kitabın atmosferi ve konusu ilk kitaba göre daha karanlık ve gizemliydi bu da çoğu yeri heyecanla okumamı sağladı. Yazar olaylara hızlı bir giriş yaparak okuyucuyu daha ilk sayfadan kitabın içine çekmeyi başarıyor. Yazarla ilgili tek sorunum çok kolay tahmin edilebilir katiller yazması. Kitabın bazı yerlerinde bizi şaşırtmaya, dikkatimizi asıl katilin üstünde başkalarına çekmeye çalışıyor ama bence çok bariz yapıyor bu olayı dolayısı ile daha kitabın ortasına gelmeden çoğu şeyi tahmin etmiş oluyorsunuz.
2020 2. kitabı
Kül ve Kan || #kitapyorumu . Audrey Rose, Karındeşen Jack olayından ve yaşadığı korkunç günlerden sonra kendisini toparlamaya çalışıyor. Yaşadıkları çok zor şeylerdi. Kolayca arkada bırakılacak ve yola devam edilecek anılar değildi. Yaşanılanlardan sonra sanrılar görmeye başlıyor. Gerçekle hayali ayırt etmekte zorlanırken, Thomas ile eğitim almak için gittikleri Romanya'da kalplerine kazık saplanarak öldürülen insanlar, bütün kanları emilen cesetlerin çoğalması ve eski Dracula hikayelerinin tekrardan gündeme gelmesiyle işler Audrey için daha içinden çıkılmaz hale geliyor. Bir yandan eğitime devam ederlerken bir yandan yaşanan cinayetlerle olayların merkezinde bir kere daha Audrey Rose ile Thomas kalacak. Peki sonrasında neler yaşanacak? İnsanları kalplerine kazık saplayarak ve kanlarını emerek öldüren katil kim? Gerçekten Kazıklı Voyvoda, Dracula mı yoksa onu taklit eden başka biri mi? Bunların ve daha fazlasının cevabı için hemen kitabı okumalısınız. Kitabı çok ama çok sevdim. Yazar ilk kitaba göre kalemini gerçekten geliştirmiş. Betimlemelerle, diyaloglarla ve duyguları yansıtmasıyla bunu hemen fark ediyorsunuz. Kitapta var olan gizem, işlenen cinayetler, ortaya çıkan gerçekler ve efsanelerle bir solukta okuduğum bir kitap oldu. Thomas ile Audrey Rose arasındaki ilişkiye ve diyaloglarına ise bayıldım. İkisininde hazır cevap halleri, birbirleriyle uğraşmaları, Thomas'ın o dayanılmaz cazibesini okumak çok keyifliydi. Thomas'ım benim Audrey'in o dönemde kabul görmeyen bir mesleği yapmak için mücadelesini okurken gücüne, düşünce tarzına hayran kaldım. Çok olgun, zeki ve güçlü bir kadın karakterdi. Aynı şekilde Thomas'ın Audrey'in yanında olmasına, her daim arkasında durmasına, onu desteklemesine bayıldım. Kısacası kitaba bayıldım. Sizde harika bir kitap ve seri okumak
2021 21. kitabı
Okunma: 18 Mayıs 2021 01:23
İlk kitaptaki gibi asla bir tahminim olmadı bu kitapta. Katilin kim olduğuna dair en ufak bir fikrim olmadı. Çok güzel bir kitaptı güzelce bir ters köşe oldum gerçekten. İlk kitaptaki hayal kırıklığımı unutturdu bana. Audrey harika bir kadın karakter. İlk kitaptaki olayların ondaki etkisini çok merak ediyordum ve yazar bunu çok güzel işlemiş gerçekten. Onun güçlü kalması beni çok sevindirdi nedense kendim gurur duydum. Kitabın başından beri geçtiği dönemden ötürü kadınları ele alış şeklinden de olabilir bu kadar güçlü olmasına sevinmem belkide. Tek moralimi bozan şey ne yazık bir sonraki Büyü ve Kan kitabıyla ilgili çok spoiler yedim. Çok büyük bir önyargıyla başlayacağım 3. kitaba ve buna üzülüyorum. Hiç içimden gelmiyor nedense başlamak sevdiğim karakterlerden soğumak hiç istemiyorum. Yazar bu kitabın güzelliğini bastıracak bir kötülük yapmamıştır diye umut ediyorum, Büyü ve Kan kitabına başlamaya gidiyorum. :)
2022 37. kitabı
Okunma: 28 Mayıs 2022 19:21
Serideki favori kitabım. Geçtiği yer, olay, gizem ve cinayet bence cidden mükemmeldi. Ben katili tahmin edememistim de açıkçası... Vampir teması olan çoğu şeyi seviyorum zaten o yüzden de benden artı puan aldi
2020 45. kitabı
Okunma: 22 Mart 2020 21:27
Of! Ölüyorum. Tükendim. Lütfen kimse Thomas aşkımı sorgulamasın. O kadar çok alıntı çıkardım ki, hepsi de tahmin ettiğiniz gibi Thomas içeriyor ve sürekli paylaşmak istiyorum. Gölge ve Kan’ı aşırı severek okumuştum. Benim için tam puan alan bir kitaptı. Kül ve Kan’da aynı şekilde. Ne eksik ne fazla. O kadar harikaydı ki, anlatamam size. Bizim ikili yine iş başında. Beladan asla uzak duramıyorlar malum, ilk kitaptan biliyoruz. İkili bir akademiye kabul edilince soluğu Romanya’da alıyorlar. Koca bir şato ve ve Thomas’ı bir arada hayal etmekte hiç zorluk çekmeyeceksiniz. Üstelik bazı gerçekleri öğrendiğinizde her şey kafanızda tak diye yerine oturacak. Son yüz sayfa falan efsaneviydi. Kaç paragrafı tekrar tekrar okudum anlatamam size. Tarihi bir kurgu ve romantizm o kadar güzel bir aradaki bayılıyorsunuz. Karındeşen Jack uyarlamasından sonra Dracula’da aşırı iyiydi. Yazarın kalemine hayran olmamak elde değil. Katili yine buldum ama olsun. Seriyi okumayan varsa çok çok tavsiyemdir. Öyle güzel bir sonla bitti ki çıldırıyorum. Ah canım Thomas yine seni aşırı özleyeceğim be! ️

Kerri ManiscalcoYazar · 7 kitap
Kerri Maniscalco, gotik ortamlara olan hayranlığının başladığı New York'un güzel manzaralı Hudson Vadisi'nde yarı perili bir evde büyüdü. Babası Sicilyalı, annesi ise Doğu Avrupa ve İspanyol ile Yahudi kökleri de olan bir İrlandalı. New York'ta üniversiteye gitti ve F.I.T.'de İletişim Tasarımı bölümüne geçmeden önce Güzel Sanatlar okudu. Küçük yaşlardan itibaren sanata ilgi duymuştur ve tasarımın tüm yönlerinden hoşlanır. Kitap sevgisini büyükannesinden aldığına inanır. Emekli bir Kayropraktik (sinir-kas-iskelet sistemi üzerine uzman) olan babasının ofisinde anatomi kitapları ve heykelleri vardı ve bu da onu gençken adli tıpla tanıştırdı. Mezuniyetinin bir parçası olarak kadavralar üzerinde çalıştığı üniversite hikayeleri onun daha sonra tıbbi fikirli kahramanı Audrey Rose 'u yaratmasını sağlayacaktı. Üniversitede bir noktada, Maniscalco okulları ve ana dalları değiştirerek Ceza Adaleti ve Bilim dersleri aldı. Adli psikolog olmayı düşündü. Ancak sonunda, okuma ve yazma sevgisini bir romancı olarak kariyere dönüştürmeye karar verdi.