Kül ve Kan || #kitapyorumu
Audrey Rose, Karındeşen Jack olayından ve yaşadığı korkunç günlerden sonra kendisini toparlamaya çalışıyor. Yaşadıkları çok zor şeylerdi. Kolayca arkada bırakılacak ve yola devam edilecek anılar değildi. Yaşanılanlardan sonra sanrılar görmeye başlıyor. Gerçekle hayali ayırt etmekte zorlanırken, Thomas ile eğitim almak için gittikleri Romanya'da kalplerine kazık saplanarak öldürülen insanlar, bütün kanları emilen cesetlerin çoğalması ve eski Dracula hikayelerinin tekrardan gündeme gelmesiyle işler Audrey için daha içinden çıkılmaz hale geliyor. Bir yandan eğitime devam ederlerken bir yandan yaşanan cinayetlerle olayların merkezinde bir kere daha Audrey Rose ile Thomas kalacak. Peki sonrasında neler yaşanacak? İnsanları kalplerine kazık saplayarak ve kanlarını emerek öldüren katil kim? Gerçekten Kazıklı Voyvoda, Dracula mı yoksa onu taklit eden başka biri mi? Bunların ve daha fazlasının cevabı için hemen kitabı okumalısınız.
Kitabı çok ama çok sevdim. Yazar ilk kitaba göre kalemini gerçekten geliştirmiş. Betimlemelerle, diyaloglarla ve duyguları yansıtmasıyla bunu hemen fark ediyorsunuz. Kitapta var olan gizem, işlenen cinayetler, ortaya çıkan gerçekler ve efsanelerle bir solukta okuduğum bir kitap oldu. Thomas ile Audrey Rose arasındaki ilişkiye ve diyaloglarına ise bayıldım. İkisininde hazır cevap halleri, birbirleriyle uğraşmaları, Thomas'ın o dayanılmaz cazibesini okumak çok keyifliydi. Thomas'ım benim
Audrey'in o dönemde kabul görmeyen bir mesleği yapmak için mücadelesini okurken gücüne, düşünce tarzına hayran kaldım. Çok olgun, zeki ve güçlü bir kadın karakterdi. Aynı şekilde Thomas'ın Audrey'in yanında olmasına, her daim arkasında durmasına, onu desteklemesine bayıldım. Kısacası kitaba bayıldım.
Sizde harika bir kitap ve seri okumak