Ocak 2021
Agapi Yayınları
Ciltli

2025 32. kitabı
Okunma: 23 Nisan 2025 22:43
Kuzgun, klasik polisiye ya da süper kahraman hikayelerinin çok ötesinde bir kitap. Corvus karakteri bana hem karanlık bir kahramanı hem de içsel çatışmalarla boğuşan bir insanı hatırlattı. Hikâyenin temposu oldukça akıcı; özellikle karakterlerin psikolojik derinliği ve olayların sürükleyici ilerleyişi dikkat çekici. Bazen bir dizi izliyormuş hissi veriyor; görsellik güçlü, sahneler net. En çok da adaletin herkes için aynı mı olduğu sorusunu gündeme getirmesi beni etkiledi. Kesinlikle düşündüren ve heyecanla okunan bir roman.
Kuzgun
2024 8. kitabı
*Polisiye *Gizem *Gerilim *Hackerlar *Genç kurgu Herkese selam Herkesin yalayıp yuttuğu ama benim çok daha yeni okuyup bitirdiğim Kuzgun kitabıyla geldim bu defa. Bu kadar geç okuduğum için bir tık üzgünüm, gerçekten bir cevher kaçırmışım... Asla abartmıyorum, gerçekten çok güzel bir kitap. Ada Korkmaz, gündüzleri Carpe Diem adındaki bir kafenin sahibeliğini yaparken, geceleri Corvus yani Kuzgun olarak hükümetin hiç bir şey yapmadığı (göz ardı ettiği) suçluların cezalandırılması için onları yakalar ve kolluk kuvvetlerine teslim eder. Kendisi ayrıca usta bir hackerdır. Kuzgun'u destekleyenden çok desteklemeyen insanlarda vardır, bu yüzden savcı Yiğit Atalay'ın kurduğu ve başında Egemen Öztuna'nın olduğu ekip Kuzgun'u yakalayabilmek için peşine düşer. Ada'nın zaten gelişmiş bir adalet duygusu var. Öyle zeki bir kadın ki ağzım açık okudum her seferinde. Çocukluğunda başına gelen onca şeyden sonra bu denli sağlam durması kesinlikle hayranlık uyandırıcıydı. Zaten yazarın kalemi, bir şeyleri derinlemesine anlatmak konusunda çok gelişmiş, bu yüzden sürükleyici bir şekilde alıp götürüyor sizi. Ada'yı bu kadar mükemmel yazması bence olacak iş değil:)) Yazarın ayrıca Ateş kitabını okumuştum, oradan aşina olduğum ve çok sevdiğim Eren karakteri bu kitapta da var. Ada'nın Japonya'dayken tanıştığı ve eski platonik (!) aşkı olarak neredeyse birinci kitabın sonunda geliyor, gelene kadar da ismen sık sık duyuyoruz ve Egemen'den çok sevdiğimi söyleyebilirim. Eren adına takıklığımdan kaynaklı jdjdjd Filis'in yazdığı erkek karakterler zaten naif ve sevdimi tam seven adamlar. Egemen de tam olarak öyleydi, Ada'ya olan aşkı gerçekten çok güzeldi. Ne olursa olsun arkasında durması, yeri geldiğinde karınını doyurması nasip olur mu be dedirtti. Hayır yani ne yiyip içiyor bu adamlar bu
2025 15. kitabı
Polisler kuzgunu yakalamaya çalışırken benim de kalbim küt küt atti kitapda gereksi betimleme yoktu ben uzun uzun betimlemeler okumayı sevmem o yüzden beğendim. Kuzgunun ülkedeki bozuk adaleti düzeltmek için çalışması da bence çok güzel bir gönderme olmuş... En çok merak ettiğim şey egemen adanın kuzgun olduğundan emin olunca ne yapacak cidden bunu öğrenmek için kurşun atar kurşun yerim. Benim en çok hoşuma giden şeylerden biri de yazarın başka dillerde atasözleri eklemesi oldu kitaba çok ayrı bir hava katmış bence.
2021 24. kitabı
Okunma: 06 Ağustos 2021 15:53
Corvus kuzgun kod adlı ana karakterimiz Ada Korkmaz'ın kendi doğruları için verdiği savaş etkileyiçi bir anlatımla gözler önüne seriliyor. Kesinlikle okunması gereken etkileyici bir eser 2. Serisini sabırsizlıkla bekliyorum :)
Roman
2021 22. kitabı
Okunma: 18 Şubat 2021 09:30
Konusunu ilk okuduğumda heyecanlanmama sebep olan ve şimdi bitirince iyi ki okumuşum dediğim ‘Kuzgun’ kitabının yorumuyla geldim. Ada, küçük bir çocukken annesi tarafından terk edilir. Bipolar bozukluğu olan babası hacker’lık yaparak hırsızlık yaparken, çok zeki olan Ada’yı kendine yardım ettirir. Kendini ve babasını ihbar eden Ada, gönderildiği ıslah evinde çok zorluk çeker. Çıktığında onu tutuklayan polisin yardımıyla bir manevi aile bulur. Ancak çocukken yaşadıkları onda silinmesi zor izler bırakır ve o da adaletsizliğe karşı savaş açarak, küçükken yaptıkları için kendini affettirmeye çalışır. Bunu da ancak bir ‘Kuzgun’ olarak yapabilir. Kuzgun, polisin bulamadığı kanıtları bulur ve suçluları polise teslim eder. Ancak onu yakalamak için kurulan özel ekip işin içine girince olaylar gitgide karışır. Başkomiser Egemen, ‘Kuzgun’u yakalamak için canla başla çalışırken, gönlünü kaptırmaya başladığı Ada’nın kovaladığı suçluyla aynı kişi olduğunu öğrenecek midir? Kuzgun, Japonya’daki geçmişinden gelen düşmanından kurtulabilecek mi? Hikaye öyle başarılı bir şekilde kurgulanmıştı ki okurken heyecanlanmadan edemedim. Ada karakteri, hem yetenekleri hem kişiliği ile en beğendiğim karakter oldu. Güçlü kadın karakterleri zaten çok severim. Ada, kendini kötülük ve haksızlığa karşı savaşmaya adamış, geceden ve şeytanlarından korkan ama buna rağmen pes etmeyen, sevdiklerini korumak için her şeyi yapabilecek kadar fedakar, bilgisayarda sadece kendi çözebileceği programlar yazacak kadar zeki, hiç tanımadığı insanlara maddi manevi yardım yapacak kadar merhametli, kısacası bence süper kahraman gibi bir karakterdi! Manevi ailesi ile olan ilişkisi de duygulandıracak kadar sevgi doluydu. Aksiyon sahneleri çok başarılı betimlenmişti; Japon karakterler yazarın özenli araştırması ve yazımı
2021 39. kitabı
Okunma: 27 Ağustos 2021 20:39
Okuduğum Türk yazarlardan en beğendiğim kitap oldu. Kitap inanılmaz akıcı ve aksiyonlu bir şekilde ilerledi. Hiçbir sayfada sıkılmadım. Olaylar çok güzel yazılmıştı. Egemen ve Ada ikilisi çok iyiydi. Onların sahneleri hep yüzümü gülümsetti. Kitabın sonuna geldiğimde gerçekten ilgi çekici yerde bitti. Devamını bekliyorum.
2021 3. kitabı
Okunma: 09 Şubat 2021 18:55
Çok fazla konuşmak istediğim ama ne konuşursam konuşayım eksik kalacak bir kitap wattpadde pacman haliyle okuyup çok beğenmiştim ve şimdi kuzgun halini okumak harikaydı. Bana bütün duyguları hissettiren bu kitap birçok şeyin farkına varmamı sağladı. Gözümüzün önünde olan ama göz ardı etmek zorunda kaldığımız gerçekleri bu sayede keşfettim. Karakterler o kadar güçlüydü ki özellikle Ada'ya ve "fikrine" hayran kaldım. Kitap nefret edilesi karakterlere bile zekası yüzünden hayran kalmanızı sağlayacak türdendi. Kısaca konusu Ada ismindeki karakterimizin adalet sistemini sorgulaması ve geceleri kendi doğrularına ters düşenleri avlayan bir kuzgun olmasıdır. Kuzgunun bilgilere izinsiz erişmesi ve bunları kullanmasından rahatsız olanlar onun yakalanması için bir ekip kurarlar. Zaman geçtikçe aralarında bir soğuk savaş başlar ve herkes doğrularıyla yüzleşir.
2021 32. kitabı
Wattpad platformunda tanıştığım bu kitap; Gerçekten tek kelime ile mükemmel. Macera, aksiyon, aşk. Akıcı ve sürükleyici. Bundan sonrası spoi içerir! Ada küçükken babasıyla birlikte kod yazıyor. Ve insanların paralarını çalıyorlardı. Bunu yapmaktan haz almayan Ada cezai ehliyeti olduktan bir gün sonra kendisi ve babasını ihbar ediyor. Sonradan pac-man ismiyle tekrar sahalara çıkıyor. Onun bulması için bir ekip görevlendiriliyor. Tanıtımı dikkatimi çekti. Ve okumama vesile oldu. Pişmanda değilim. Tavsiye ederim.
2021 1. kitabı
Okunma: 13 Ekim 2021 12:33
Şu ana kadar okuduğum en akıcı ve aksiyon dolu kitap diyebilirim hiç şüphe etmeden almıştım ve iyiki de almışım. O kadar güzel bir kurguya sahip ki inanamazsınız favori kitaplarım arasında kesinlikle ilk sırada bulunan ve bulunması gereken bir kitap. Akıcılığı ve göz yormayan paragrafları sayesinde kolayca okunabiliyor. Ada ve Egemen ikilisine gerçekten bayıldım ve kitapta da anlaşıldığı gibi insanlara doğrularını sorgulatan ve gözardı ettiğimiz tüm gerçekleri ortaya döken yazar o kadar güzel betimlemelerde bulunmuş ki bir kez daha Filiz Puluç'a hayran kaldım. Yazım tarzını çok beğendiğim bir yazar ve kendini ne kadar çok geliştirdiğini kuzgunu okurken daha bi iyi anladım herkesin okumasını tavsiye ediyorum.
2021 31. kitabı
Okunma: 08 Mart 2021 07:01
Bir kitaba başlamadan önce o kitabın sayfalarını inceleyin ve son sayfasını açıp bakın " devam edecek " yazıyorum diye. Eğer " devam edecek" yaziyorsa o kitaba bence hemen başlamayın hele ki o kitap yeni çıkmışsa. Çünkü bir kitabın yazılım ve basım süreci oldukça uzun ve yorucudur ve siz yeni çıkan bir kitabı hemen alıp okuduğunuzda o kitabın devamını çok merak eder ve açıkçası biraz sıkılabilirsiniz. Bu kitabı 28 Şubat tarihinde aldım aldığım gün hemen başlayamadım. Çünkü başka bir kitabı okuyordum. 1 mart tarihinde kitaba başladım ve 7 mart pazar günü kitabı bitirdim. Oldukça sürükleyici bi kitap ve o kadar sırlarla dolu ki aslında bi okumada bitirmek istiyorsunuz bu da açıkçası benim için o kadar kolay değil. Evet kitabı okudum bitirdim. Kitabın olay örgüsü, Karakterler o kadar muazzamdı ki yani kelimeler bulamam. Ama şöyle birşey söyliyeyim eğer Filiz Puluç' un Ateş adlı eserini biliyorsanız bu kitaba bayılırsınız. Sonu biraz tuhaf bitti ve devamını çok merak ediyorum. Ama 2 sinin çıkmasına en az 1 yıl vardır onu da çok iyi biliyorum.

Filiz PuluçYazar · 6 kitap
Filiz Puluç, 26 Kasım 1998 Kars doğumludur. İstanbul’da yaşamakta ve üniversitede psikoloji öğrenimi görmektedir. Henüz genç yaşta roman çalışmaları yapmaya başlayan Filiz Puluç, Wattpad isimli sosyal kitap uygulamasında ilk ürünlerini kaleme almış ve yayımlamıştır. Filiz Puluç’un romanları, büyük bir genç kitle tarafından beğeniyle karşılanmıştır. Bu sosyal kitap uygulamasında yazıp yayımladığı "Ateş" isimli romanı ilgi ile okunmuştur. Agapi Yayınlar tarafından keşfedilen ve değerlendirilen roman kitap olarak yayımlanmıştır.