Nötr hissediyorum
2026 3. kitabı
Okunma: 10 Mart 2026 00:00
Bu kitap sosyal medya tarafından çok abartıldığı için haliyle ben de başlarken beklentilerimi çok yüksek tuttum. Ama sanırım bana çok hitap etmemiş olacak ki gerçekten yarısında sıkıldım hatta bıraktım ama kitapları yarım bırakmak hiç hoşuma gitmediği için kaldığım yerden devam etmeye karar verdim. Kitabı bitirdiğimde ise fark ettim ki konusu aşırı ilgimi çeken ve aşırı sürükleyici, aksiyonlu olacağını düşündüğüm bu kitabın asıl amacı kurmaca bir dünyayı anlatmak değil, yazarlık sektörüyle ilgili bir eleştiri yapmak aslında. (başarısız olmak, kıskançlık, linç kültürü, intihal, ırkçılık vb.) Yazarlık konusuna ilgim olduğu için bir şekilde yine de keyif alarak okumayı başardım ama bence bu tarz konulara ilgisi olmayanların sıkılacağı türden bir kitap olabilir. Öte yandan yazarın yazım dilini beğenmekle birlikte Juniper karakterinin paranoyak halleri, düşünceleri ve yaptığı hırsızlığı kitap boyunca meşrulaştırmaya çalışması güzel yansıtılmış. Okurken sanki karakter benimle sohbet ediyormuş da beni de yaptığı şeyin masum bir şey olduğuna inandırmaya çalışıyormuş gibi hissettim. Sonuç olarak bu kitap, kurgu bir dünyaya yayılarak anlatılan bir eleştiri niteliğinde ama beni sıktığını söylemeliyim dolayısıyla nötrüm.
YellowfaceR. F. Kuang · William Morrow · 202313,2bin okunma