···Okunma: 11 Mart 2026 02:08 Alıntı yaparken çoğu insanın Mehmet Okuyan hocaya biraz çekimser yaklaştığını fark ettim. Her hocanın düşüncesine, Kuran-ı Kerim'i hangi düşünceye dayanarak çevirdiğine özen gösteriyorum, Mehmet Okuyan hocanın çevirisi bence çok mantıklı ve akılda kalıcı, detaylı anlatıcı bir çeviri. Düşünce yapısını, söylediği kelâmları beğenmeyebilirsiniz, doğru da bulmayabilirsiniz ki zaten her hocanın söylediği sözleri ve cümleleri hâk kabul etmek benim açımdan doğru değil kim olursa olsun. Bu insanlar bizler gibi insan sonuçta. Mehmet Okuyan hocayı çok eleştirip yerden yere vuranların okuduğu kişiler de benim için iyi değil, Muhammed saki, cübbeli ahmet gibi insanların bazı düşünceleri de hoş değil ve doğru değil. Bu yüzden insan neye inanırsa, kimin yolundan giderse gitsin, tek hâk olarak Allah’ın indirdiği nûr olan Kuran-ı Kerim'i görmesi gerekiyor. Hocaların dediklerine insanlar çok fazla takılıyor. Okursanız bence hiç pişman olmazsınız. Muhammed Peygamberimizin yolundan, Allah'ın huzurundan ayrılmamak duası ile, hayırlı,huzurlu ramazanlarınız olsun.