Kemal Varol-Onu Sevdiğim Zamanlar
2026 6. kitabı
Okunma: 10 Mart 2026 23:26
Onu Sevdiğim Zamanlar, Kemal Varol’un duyguların derinliğine dokunan, sade ama etkisi uzun süren romanlarından biri. Kitap, bir aşkın izini sürerken aslında insanın kendi geçmişiyle ve hatıralarıyla yüzleşmesini anlatıyor. Roman boyunca yazar büyük olaylardan çok küçük ama güçlü duygulara odaklanıyor. Bazen bir hatıra, bazen bir cümle, bazen de uzun bir sessizlik… Aşkın sadece mutlu anlardan ibaret olmadığını; özlem, pişmanlık, bekleyiş ve içte taşınan kırgınlıklarla da var olduğunu hissettiriyor. Bu yüzden okurken sanki birinin kalbinin içini dinliyormuş gibi bir duygu oluşuyor. Kitabın dili oldukça sade ve akıcı. Anlatım sakin ama derin; sayfalar ilerledikçe hikâye insanı yavaş yavaş içine çekiyor. __Fakat romanın en çarpıcı tarafı hiç şüphesiz sonu. Hikâyenin finali, okurda beklenmedik bir etki bırakıyor. O son sayfalara gelince, kitap boyunca bildiğinizi sandığınız pek çok duygu ve düşünce bir anda yer değiştiriyor. Sanki yazar, okura küçük ama güçlü bir tokat atıyor. Tam da bu yüzden romanın finali uzun süre akıldan çıkmıyor. Kitabı bitirdiğinizde insan bir süre sessiz kalmak istiyor. Çünkü o son, sadece hikâyeyi bitirmiyor; okurun zihninde yeniden başlatıyor.__ Kısacası bu roman, biten bir aşkın ardından geriye kalan duyguları anlatan sakin ama etkileyici bir hikâye. Ve en güçlü yanı da şu: Kitap kapandıktan sonra bile insan kendi hayatındaki “Onu Sevdiğim Zamanlar”ı düşünmeden edemiyor.
Onu Sevdiğim ZamanlarKemal Varol · Doğan Kitap · 20251,921 okunma