Zaman ... Herkesin merak ettiği, hakkında konuşulan, filmler çekilen bir konu. Zaman doğrusal mıdır? Zamanda yolculuk mümkün mü? Zamana müdahale edilebilir mi Benim de ilgimi çekti konulardan zaman. Geleceği değiştirmek istiyorsan bugünü değişir... Geçmişi değiştirmek ise muamma... Bana göre insanın yaşadığı an, şimdiki zaman esastır. Sadece şu an yaşarız.
Neden çıktı bu zaman mevzusu dersiniz sık zamanlarda okuduğum en farklı kurgu olan #birbaşkasen beni bu konuda düşünmeye sevk etti. Beklentimin çok üstünde olan ve bayılarak okuduğum kitap sayesinde hem keyifli vakit geçirdim hem de bol bol düşündüm zaman üzerine
Zaman satan biri ile karşılaşıp zamanın farklı aktığı bir yere gidiş bileti olduğunu söyleseydi o bileti alır mıydınız? Ben çok merak ederdim ancak alır mıydım bilemiyorum. Sanırım çok fazla düşündüm realistik biriyim En önde en detayına kadar bilmek isterdim
Dedesinden alma , tarihi ve antikalarla dolu bir evde yaşayan Zafer ile tanışıyoruz. Dedesinin ölümden sonra kendini eve kapatmış. Yıllardır haber alamadığı arkadaşı Hakan arar onu. Bu arkadaş onun kötü alışkanlıklar kazanmasını sağlamış pek de tekin olmayan biridir. Arkadaşı ile buluşunca Zambak isimli bir kadın ile de tanışır ve olaylar da böyle başlar...
Aslında olaylar yıllar öncesine başlamıştır ancak bizim haberimiz sonradan olur. Gizli bir dehliz, kristal taşlı bir kolye ve farklı zamanlara açılan bir geçit... Bu geçit için her şeyi yapmaya hazır insanlar vardır her zaman. Peki bu geçit ile Zafer ve arkadaşlarının ne bağlantısı var
Farklı zamanlarda açılan bu geçit ile geçmişe mi gidilir, paralel evrene mi yoksa bizim farklı versiyonlarımızın farklı hayatlar yaşadığı alternatif dünyalara veya zamanlara mı Gerçi zaman tam olarak neydi??? Akıp giden bir dogrultuya insanın verdiği bir isim mi? Aynı doğrultuda farklı gerçeklikler de mümkün olabilir mi
Günümüz dünyasından bir anda ayrılıp tarihin farklı bölümlerine giderek farklı ve son derece sürükleyici, gizemli bir maceraya var mısınız Bu kitap kesinlikle sizi hayal kırıklığına uğratmayacak. Benim çok sevdiklerimden oldu bile