·384 syf.····Okunma: 10 Mart 2026 18:44 Selam dostlarımm
Nasılsınız? Çok seveceğinizi düşündüğüm bir inceleme ile geldim
ᯓ Konu:
Luzia, Madrid’in yoksul mahallesinde yaşayan bir temizlikçidir. Lezzetli yemekleri ve eşyaları onarma yeteneğinin yanında söylediği bir şarkı mucizeler yaratır. Ancak bu mucizeler bazen bir ölüme sebep olabilir. Hanımının bu olayı keşfetmesine şahit olunca Luzia kendini, kralın gözdesi olmak için düzenlenen bir yarışmanın ortasında bulur. Bu kanlı oyunda Santangel adlı bir hoca ile ittifak kurmak zorunda kalan Luzia, “Özgürlük için ne kadarından vazgeçebilirim?” sorusuna cevap arar.
ᯓ İçerik:
Yetişkin içerikli ama oldukça az smut sahnesi var. (Normalde biliyorsunuz smut sahnelerinin sayfalarını yazarım ama bu sefer unutmuşum, kusura bakmayın )
ᯓ İncelemem:
Ben evrene girmekte biraz zorlandım. Özellikle ilk 100 sayfada neler olduğunu anlamakta zorlandım ama bunun tamamen benden kaynaklı olduğunu düşünüyorum çünkü rs ile boğuşuyordum. Siz muhtemelen çok daha rahat okursunuz. Zaten yarışma başladıktan sonra kitap çok daha heyecanlı ilerliyor.
Kitabın dili ne çok basit ne de çok zor. Karakter gelişimlerini ve diyalogları gerçekten çok sevdim. Luzia’yı ilk tanıdığımızda özgüveni düşük ve küçük hayalleri olan biriyken kitabın sonunda güçlü ve korkusuz bir kadına dönüşmesini görmek çok güzeldi. Bu süreçte Santangel ile olan ilişkisi de ona büyük destek oluyor.
Santangel ise özgürlüğü için her türlü fedakarlığı yapabilecek, lanetli bir karakter. Herkes onun ruhunu şeytanla bağdaştırsa da Luzia ona her zaman destek oluyor ve onu seviyor.
İkilinin ilişkisi bana çok samimi geldi. Yapaylıktan ziyade gerçek bir bağ hissediliyordu. Luzia’nın yarışma sürecinde ona sürekli bağıran ve kızan hanımı Valentina’nın sonradan yaşadığı karakter değişimi beni gerçekten duygulandırdı. Başta gücünü bir şov gibi kullandığı için kızdığım bir karakterdi ama kitabın sonunda Luzia’ya verdiği destek çok içtendi. Teyzesine ise bir o kadar gıcık oldum.
Sonu gerçekten çok etkileyiciydi. Kalbimi bıraktım diyebilirim.
Kesinlikle önerebileceğim bir kitap
Ayrıca tek kitap olması da ayrı bir artı