Şubat 2026
The Familiar

‘benim için şarkını söyle’
2026 12. kitabı
Okunma: 10 Mart 2026 18:44
Selam dostlarımm Nasılsınız? Çok seveceğinizi düşündüğüm bir inceleme ile geldim
İfritLeigh Bardugo · İthaki Yayınları · 2026127 okunma
Bütün Lanetler Fedakârlık Gerektirir... Peki Ya Mucizeler?
2026 55. kitabı
Okunma: 14 Nisan 2026 22:47
Hikayemiz eskinin İspanya’sında, engizisyon yönetiminin hakim olduğu bir zaman diliminde geçiyor. Bir dönem kurgusu da diyebiliriz, hatta yazar gerçek tarihi konuları da kendi yorumuyla ele almış.
2026 9. kitabı
Madrid’de Dona Valentina’nın evindeki bulaşıkçının, yani Luzia Cotado’nun bir yeteneği var.Ufak felaketleri sihirli sözleriyle felaket olmaktan kurtarıyor.Yine bir gün bu ufak felaketlerden birini
Selam
2026 16. kitabı
Okunma: 15 Mart 2026 19:17
Yazarı okumayı gerçekten çok özlemişim. Merak uyandırıcı konular ve güzel karakterler yazıyor sağolsun. Luiza pek de varlıklı olmayan ailenin bulaşıkçısıdır. Bir gün evin hanımı onu sihir yaparken yakalar ve bunu kendi menfaati için kulanmaya karar verir. Luiza da bu durumdan hoşnutdur bir nevi çünkü kendisine para, güzel kiyafetler, iyi bir yaşam getireceğini düşünür. Teyzesi yapmamasını tembihlese de kızımız tabii ki kulak asmaz ve başına gelmeyen kalmazzz. Don Victor bütün Madridi dolaşarak özel yeteneği olan insanları arıyor ama bir yandan da "şeytan işi" olmamasına dikkat etmek zorunda. Malum sonda dar ağacı var. Hizmetlisi Santangel ona yardım etmeli ve buldukları kişinin akıl hocası olmalıdır. Kızımız Luzia ve Santangel bir şekilde buluşurlar. Aralarında ilk önce güven, sonra aşk oluşmaya başlar. Aralarındaki konuşmalar keyif vericiydi. Hikaye de benim en çok hoşuma giden şey karakter gelişimiydi. Her karakter o kadar değişti, bir çoğu iyi yönde. Bunu görmek çok hoştu. Kitabın en ilginç karakteri Santangel. Kendisi Victora nesiller boyunca hizmet etmiş biri. Hikayesi, yaşadığı hayat çok üzücü. Böyle bir karakter hakkında, güçleri, yapabildikleri hakkında daha çok şey okumak isterdim. Luzia da kendisini geliştirdi. Bunlar hakkında cok daha detaylı yaza bilirdi bence yazar. Ama yine de ilginç konusu, karakterleri insanı okumaya itiyor. Keyifli okumalar.
Başka Bir Âlemde En Büyücü Hâlinle
2026 31. kitabı
Okunma: 11 Mart 2026 22:19
Başka Bir Âlemde En Büyücü Hâlinle Her şey yanık bir ekmeğin mucize yoluyla düzeltilmesiyle başlamıştı.
Puan vermedi·384 syf.·
2026 46. kitabı
İfrit – Leigh Bardugo "Olasılıkları dil yaratır. Bazen kullanılarak. Bazen gizli tutularak." "Kimse mucize beklememeli ama mucizeden umudunu da kesmemeli." Herkese selam Kitabın fikri gerçekten çok ilgi çekici. Tarihsel bir atmosfer içinde geçen mucize yarışmaları, inanç ile sahtekârlık arasındaki ince çizgi ve insanların güce nasıl anlam yüklediği hikâyeye ayrı bir hava katıyor. Özellikle büyünün gerçekten var olup olmadığı mı yoksa insanların inanma isteğiyle mi güç kazandığı sorusu kitabın en merak uyandıran yönüydü. Luzia’nın motivasyonu anlaşılır ve merak uyandırıcıydı. Hayatını değiştirme isteği ve bulunduğu konumdan çıkma çabası seçimlerini daha anlamlı kılıyor. Güç kazandıkça karşılaştığı riskler de hikâyeye farklı bir gerilim katıyor. Santángel karakteri ise kitaba karanlık ve gizemli bir ton ekliyor. Klasik “koruyucu karakter” kalıbı farklı işlenmiş ve hikâyeye derinlik kazandırıyor. Hikâye daha sakin bir tempoda ilerlediği için bazı bölümlerde olaylardan çok karakterler ve kurulan dünya öne çıkıyor. Bu yönüyle farklı bir okuma deneyimi sunduğunu düşünüyorum. "Şayet kral değilsen, diye düşündü, kral gibi davranmak çok tehlikelidir." bkmkitapcombkmkitapcom
2026 22. kitabı
İfrit, İspanya'da Engizisyon'un katı bir şekilde uygulandığı dönemde, bir sihirin yarattığı kaosun anlatıldığı, o zamanın pırıltılı hayatlarının ardındaki gizli kalmış karanlıkları gözler
1000k
2026 40. kitabı
Okunma: 06 Mayıs 2026 21:03
Hellooo Nasılsınız bakalım? Size sıfır beklentiyle başladığım ama çokça beğendiğim bir kitap getirdim.
2026 103. kitabı
𝙄̇𝙛𝙧𝙞𝙩 2024 Goodreads Okur Ödülleri.
2026 7. kitabı
Bazı fantastik romanlar büyüyle dünyayı kurtarmaya çalışır. İfrit ise büyünün insanı nasıl tehlikeli bir oyunun içine çekebileceğini anlatıyor. Madrid’in Engizisyon gölgesindeki karanlık atmosferinde, küçük mucizeler yaratabilen bir hizmetçinin hikâyesini okuyoruz. Luzia’nın yeteneği ilk başta zararsız bir mutfak sihri gibi görünse de güç dengelerinin içine girdiği anda her şey politik, tehlikeli ve biraz da acımasız bir hale geliyor. Bu yönüyle kitap klasik fantastiklerden çok daha karanlık ve entrikalı bir ton taşıyor. Bardugo’nun en güçlü tarafı yine atmosfer. Saray ihtişamı, korku kültürü ve inanç baskısı öyle iyi kurulmuş ki okurken büyüden çok iktidarın kokusunu hissediyorsunuz. Karakterler ise siyah-beyaz değil; herkesin bir ajandası, bir korkusu ve bir bedeli var. Ama kitap herkese göre değil. Tempoyu hızlı aksiyon yerine yavaş yavaş yükselen bir gerilim üzerinden kuruyor. Bu yüzden epik savaşlar bekleyenler için biraz ağır gelebilir. Fakat karakter psikolojisi ve karanlık atmosfer sevenler için oldukça tatmin edici. Kısacası bu kitap büyü hakkında olmaktan ziyade; güç, inanç ve hayatta kalma hakkında. Fantastik edebiyatın daha karanlık ve yetişkin tarafını seviyorsanız listenize ekleyebilirsiniz.

Leigh BardugoYazar · 20 kitap
Leigh Bardugo Kudüs'te doğmuş, Los Angeles’ta büyümüş ve Yale Üniversitesi’nden mezun olmuştur. Hollywood’da yaşıyor.