Kusursuz Gün | Nagihan Doğan
Herkese selaammm
Bugün, Roma’nın antik dehlizlerinden İstanbul’un gizemli siluetine uzanan, her sayfada "kim dost, kim düşman?" sorusunu sorduran devasa bir satranç tahtasına davetlisiniz. Nahigan Doğan, tarafından kaleme alınan Kusursuz Gün, klasik bir polisiyenin ötesine geçerek yer altı tarihinin tozlu izlerini takip ediyor.
Hikaye, geçmişin ağır yükü altında sıradanlaşmış bir hayatın, sarsıcı ve geri dönüşü olmayan bir teklifle altüst oluşunu merkezine alıyor. Bu teklif, kahramanı karanlık bir bilinmezliğe sürüklerken; adeta bir "kukla ustası" gibi ipleri elinde tutan figürler, oyunun kurallarını her an yeniden yazıyor.
Tam bu tehlikeli döngünün içinde kaybolmuşken, ortaya çıkan gizemli direnç odakları kurguyu bambaşka bir boyuta taşıyor. Bir yanda parıltılı vaatler, diğer yanda ise yolundan döndürmeye çalışan keskin uyarılar... Okuyucu olarak biz de "gerçek hangi tarafta?" sorusunun peşinden nefes nefese gidiyoruz.
Kitabın en vurucu noktası, karakterlerin taraf değiştirmesi. Başlangıçta güven veren isimlerin sergilediği kritik yer değişimleri tüm dengeleri bozuyor.
Roma, İstanbul ve Paris hattında geçen olay örgüsü, okurken zihninizde sahnelerin canlanmasını sağlıyor.
"Bir insanın sadakati ne zaman kırılır?" sorusu hikayenin kalbinde yer alıyor.
Gizem ve aksiyonun tarihle harmanlandığı, temposu düşmeyen kurguları seviyorsanız kitaba şans verebilirsiniz.
Her Ay Okuyanlar Kulübü
Kusursuz GünNagihan Doğan · Yitik Ülke Yayınları · 20269 okunma