Puan vermedi·294 syf.····Okunma: 10 Mart 2026 01:37 Selam. Bu ayın bir diğer okuduğum kitabı Murat Menteş “Fink” oldu.
Yazar, biyografi türünde kitabına başlamadan önce ufak bir girizgah yapar. 2018'deki bir imza gününü anlatmaya başlar. Okurlarından gördüğü ilgilerin aşırıya kaçmasından şikayet eder naçizane. Keza bizzat o müşkülpesent tavrına bu kitabın imzası için bile ufaktan maruz kaldım hiç yoktan. Neyse bu başka mevzu;)
İmza etkinliğinin bitimine doğru okuyucularından birinden farklı bir ilgi görür. Garipser önce, başta geçiştirmek ister hatta. Sonrasında yolda yürürken tekrar karşılaşır. Nezaket icabı kahve davetini kabul eder. Ondan sonra da bu romanın başkahramanı doğar.
Kendi ülkesinde tanınmayan fakat Hong Kong'ta ve başka ülkelerde moda dünyasının parlayan yıldızı, top model Göksenin Yıldırım namıdiğer “Goku Sky” olarak, her yerde pek çok farklı isimde anılır. Sadece Türkiye'de tanınmaması en büyük yaralarından biridir. 10 yıllık modellik hayatının inanması zor ama gerçek hikâyesini okuruz.
Mankenler, gangsterler, bir acayip arkadaşlar, uygunsuz teklifler, kiralık katiller gibi kaos dolu yaşamı bu kitapla can bulur. Sıkı birde Murat Menteş hayranıdır.
Okuması akıcı fakat çokta tatmin olamadığım bir Menteş kitabı oldu benim için.
#kitapalıntıları
“En yetkin tavır tam bir kayıtsızlıktan doğar. Dünyevi heyecanlar tüm erdemleri boğar. Zaaflardan korumaz seni hiçbir iktidar.”
İnsan kendini insanda değil, roman kahramanının şahsında tanır. İdeal benliğimiz bir kurmacadır.