“Aşk hayattan da ölümden de büyüktür.”
2026 8. kitabı
Öncelikle şunu belirtmeliyim ki bu kitabın üstüne üç gün elime kitap almak istemedim. Etkisi hala üzerimde ve çıksın da istemiyorum. Kitapta kısaca iki farklı dönem, o dönemlerin iki farklı hayatı ve tabiki bu hayatların başrolleri Derviş Ali ve Halide’nin hikayelerini konu ediniyor Sonunda ise müthiş kesişimleri…Özellikle Halide’nin hikayesi yüreğime işledi. İçimi titretti. Ah Halidem neler yaşadın böyle. Sarıp sarmalamak istedim ki, o kadar dokundu bana hikayesi. Tarık Tufan’ın okuduğum kim bilir kaçıncı kitabıdır ama bence bu kitap aralarında en iyisi. Okurken tasvirleri, cümleleriyle edebiyatı iliklerime kadar hissettim. Okurken sayfalar aktı gitti. İçinde bulunan “gece açan çiçek” metaforunu da çok iyi işlemiş. Adeta romanın ruhunu özetliyor. Karanlıkta filizlenen, görünmeyen ama varlığını inatla sürdüren o duygular. Okurken insan hem inciniyor hem de teselli buluyor tuhaf bir şekilde. Velhasılkelam bu kitap insanın kendi karanlığına, içindeki o gizli kalmış kilitli odasına girme cesareti veren bir roman. En çok sustuğu yer neresiyse oradan konuşturan bir roman. Okuyun, okutturun..:) Pişman olmayacaksınız :)
Gece Açan ÇiçeklerTarık Tufan · Doğan Kitap · 20258,2bin okunma