Puan vermedi·336 syf.····Okunma: 11 Mart 2026 16:25 Cevabınız evetse bu kitap tam size göre..
Kitap aslında seyahatname niteliğinde. Bununla beraber Türk tarihi unsurları da kitapta epey yer kaplıyor. Bir tarih meraklısı olarak ben zevkle okudum. Türkmenistan, Özbekistan, Kazakistan, Kırgızistan, Türkistan;tarihi, coğrafi ve jeopolitik bakımından detaylıca incelenmiş. Ahmet hocamın okuduğum ikinci kitabı ve her okuyuşumda bozkır özlemim tekrar ve tekrar canlanıyor.Türkler hakkında tarihi olarak bilinen yanlışlar, Tarih boyunca yaşamış türk toplulukları,Türklerin hayatında önemli yer edinen : Taşkent,Ötüken, Semerkand ve Buhara gibi kentler her bakımdan Ahmet hocamın kaleminden özenle anlatılıyor.
Kitapta Göktürkler,Uygurlar ve birçok Türk kavimleri ustaca tarihi bir nişane olarak yerleşmiş bulunmakta. Bununla beraber çağdaş Devletler ve savaşlar da kitabın muhtevasında kendine yer bulmaktadır.
Genel olarak baktığımızda "Gökbörünün İzinde"yani Türk'lerin izinde dünya turu yapmış bulunmaktayım. Gerçek hayatta da gerçekleşmesi dileğiyle.m..