2026 24. kitabı
Okunma: 12 Mart 2026 08:55
Merhaba sevgili kitap dostlarım . Bugün sizlere Sabahattin Ali'den Kürk Mantolu Madonna ile geldim. Roman, aşkın ve yalnızlığın insan hayatındaki yerini derinlemesine ele alıyor. Hikayeyi yazarın ağzından okuyoruz. Şiirsel bir dili var. İnsan psikolojisini derinlemesine inceleyen yazar, perişanlığı, çaresizliği, aşkı, inancı, güveni o kadar iyi anlatmış ki tüm karakterlerin ruh halini hissettim. Harika bir kitaptı ve eminim zaten bir çoğumuz okumuştur. Yazar, karakterleri o kadar iyi tasvir etmiş ki, karakterlerle empati kurmadan okumak mümkün değildi. Yer yer Raif Efendi sinirimi bozarken, Maria 'ya ise hak vermekten okuyamadım . Hayatın anlamını arayan bir adamın, Raif Efendi'nin hikayesini anlatıyor. Raif Efendi'nin, sıradan bir yaşam sürerken, gençliğinde Berlin'de geçirdiği dönemde tanıştığı Maria Puder adlı bir kadına duyduğu derin aşkı ve o aşkın nelere sebep olduğunu anlıyoruz. Raif Efendi, içine kapanık ve sessiz bir adam gibi görünse de, iç dünyasında derin duygular ve düşünceler barındırıyor. Maria , Raif Efendi'nin Berlin'de tanıştığı özgür ruhlu bir kadın. Raif'in hayatına anlam katan, onun duygusal dünyasında derin izler bırakan tek aşkı. Eğer henüz okumadıysanız, bu etkileyici eseri kesinlikle listenize eklemelisiniz. . ᴋᴇʏɪғʟɪ ᴏᴋᴜᴍᴀʟᴀʀ .
Kürk Mantolu MadonnaSabahattin Ali · Yapı Kredi Yayınları · 2025376,2bin okunma