Bugün çocuğumla birlikte “Başaramıyorum Ama Pes Etmiyorum” kitabını okuduk. Açıkçası okurken hem hoşuma gitti hem de düşündürdü. Hikâye çok basit ama verdiği mesaj gerçekten güzel. Bazen çocuklar bir şeyi hemen yapamayınca çok çabuk “ben yapamıyorum” deyip bırakabiliyor ya, kitap tam da bu duyguyu anlatıyor.
Okurken bazı yerlerde çocuğumla durup konuştuk. “Bak burada tekrar deniyor” gibi. O yüzden sadece okunan bir kitap değil, çocukla birlikte üzerine konuşulabilecek bir hikâye olmuş. Dilinin sade olması da güzel, çocuklar rahatça anlayabiliyor.
Çizimleri de oldukça renkli ve sevimli. Zaten çocukların ilgisini çeken şeylerden biri de bu oldu. Hikâye kısa ama verdiği mesaj net: Bir şey hemen olmayabilir ama denemeye devam etmek önemli. #k:531248merve Merve Atila